lördag 30 oktober 2010

90-tals-sittning WOHO!

Alltså gårdagen kan nog ha varit min absolut roligaste dag på Chalmers hittills! Det är så sjukt roligt att arra sittning! Och att aspa! Klockan 1 började vi med att laga mat, den var klar ungefär vid 7, när sittningen började, sedan var det väl folk kvar till åtminstone klockan 1, och sedan massa städning efteråt - kom hem vid tre inatt, och sov fram till 3 idag ^^, Trots att man är upptagen konstant i typ över 12 timmar med saker att göra så är allt så himla Värt, för man har så sjukt jäkla roligt under tiden!!
Åååh awesome kväll, jag vill ha fler sådana ^_^

Men nu måste ni ju få se hur jag såg ut också!
hihi, min mest utspökade uppklädning någonsin tror jag, men komplimanger för den fick jag i mängder i alla fall ;D

Read more...

tisdag 26 oktober 2010

:(

.. ni var då inte värst hjälpsamma av er :(
Tur då att jag tänker så alldeles extraordinärt utmärkt själv ^_^

Testade lite, för att se om jag fick någon feeling:

 Hej 90-tals-fjortis-wannabe-spice-girls eller vaddå? :O:O
Upptäckte dock till min fasa att kjolen jag tänkt på ju gick ända till knäna!! Så kan man ju inte ha det :o
Men som tur är är den sydd så den lätt går att vika upp och fortfarande se normal ut.. så det fixar vi på nåt sätt ^^ ..
Haha, nu hoppas jag typ på att få klä ut mig på fredag :P

Read more...

90-talet?

Alltså hallå, hjälp mig här nu :P Sittningen på fredag är tema 90-tal, och jag insåg just att vi som arrangerar den nog också borde klä ut oss i passande utstyrslar. Eller det gissar jag iaf, får höra med folket imorgon x) Men då funderar jag såklart på vad som är 90-tal. Och så dyker massa tråkiga bilder upp i mitt huvud av typ säckiga raka jeans som sitter högt i midjan med en stor tröja nedstoppad inuti. Men det känns varken sådär jättefestligt eller så värst jätteskoj att klä sig i. Så jag sadlade nyss om och började fundera på spice-girls. Självklart 90-tal. Kanske man skulle bli en 90-tals fjortis och försöka klä ut sig till spicegirls? Det skulle vara nåt :D
Men frågan är om jag hamnar tillräckligt nära med det jag har att tillgå.. Tanken är:
Håret i två höga tofsar, med en liten hårtest hängande ner på var sida om ansiktet, benan är antingen mittbena eller sicksackbena. En kort vit kjol, svarta over-knee-strumpor och ett par svarta klackskor jag har som är det närmsta jag kommer platå och 70-talsklack. Och ett turkost, tight, urringat linne som fortfarande hänger med sedan den gamla goda tiden och ligger längst inne i min garderob. Hmm. Antingen det, eller så utnytjar jag resursen i att jag ju har en navelpiercing (otroligt poppis på nittiotalet.. xD) och tar en skjorta och knyter så jag får "magtröja". Vilket också var otroligt poppis på nittiotalet, tillsammans med navelpiercingen xD
Fast jag har ingen färgglad skjorta, så risken är att jag blir för ofärgad..

Någon som känner för att hjälpa mig på traven här en bit och komma med något bra tips?^^

Read more...

måndag 25 oktober 2010

Läsperiod 2

Woho, så har en ny 7 veckor lång intensiv hets fram till nästa tentavecka inletts! Vi "mjukstartade" idag med 3 föreläsningar á 2 timmar vardera staplade ovanpå varandra. Matte, som känns rätt lätt för en gångs skull (undras hur länge den känslan håller i sig?), kemi - termodynamik (usch vad jag INTE gillar termodynamik.. har jag gjort fel högskoleval? XD), och så slutligen kemi - biokemi (en väldigt väldigt grundläggande "sidokurs" inom kemikursen, men för en gångs skull tyckte jag biokemi var kul!)
Och så avslutades dagen med aspmöte där jag blev varse om att jag (som en del av en grupp på ca 15 pers) ska fixa sittning på fredag. Ajjemän, där ser man. Sällade mig till matansvarsgruppen, och hej vad det ska lagas mat till 60 personer!

Nåja, här får ni lite humor sådär på kvällskvisten:


Ska förflytta mig bort till älskling i soffan nu, och så ska vi kolla på Lite Sällskap, sedan är det sovdags :3

Read more...

söndag 24 oktober 2010

Festkväll igår =)

Tog tag i mig själv i går kväll. Tryckte i mig en huvudvärkstablett, begav mig in till NOx för att träffa andra kemister som också firade att tentorna var över, och så hittade jag trevligt folk att umgås med hela kvällen ^^

Temat i NOx var påsk, och ville man vidare till Gasquen var det 80-tals-tema som gällde. Såhär såg jag ut:


Tror jag lyckades missa båda två temana faktiskt, men spela roll ^_^

Nu säger älskling att han har gjort sallad så jag ska ge mig av och äta upp den :3

Read more...

lördag 23 oktober 2010

Bilder från Volbeat

Konsert 23/10 2010 i scandinavium

Se och njut av hur awesome det är att ha ståplats allra längst fram:








..tycker ändå att min kamera gör rätt bra ifrån sig för att vara en gammal IXUS 70 ^^

Read more...

Heldag med Josefin ^_^

Nu är jag en lycklig människa ^_^ En lycklig människa som träffat sin bästa vän och spenderat hela dagen med henne ^^
Ni som inte studerar/inte har valt en lika påfrestande inriktning som jag kanske inte förstår vad jag menar, men jag har varit så gott som isolerad under den senaste månaden och suttit hemma, skelat, tuggat fradga och gnagt på hörnen av mina skolböcker. Okej, inte riktigt så illa, men verkligen helt isolerad från riktigt socialt liv. Därför är det min högsta prioritet nu när jag äntligen har några dagar utan skolans måsten ^^ Det och att ta det lugnt, för det lär jag behöva!

Vi gick i alla fall på stan en stund, och jag tänkte visa er vad jag handlade förnåt ^^

En evihetshalsduk! ^^ Ville visserligen allra helst ha en vit, men hittade ingen sådan snygg, så då vart det en svart som också var snygg ^^ Men jakten fortsätter!
Kass bild, men! Tycker det är roligt att båda sakerna är gröna xD Mascara och en kräm för högskolestuderande. Haha, den tar bort påsar och mörka ringar under ögonen. D.v.s. det allra tydligaste tecknet på att man är student ;)
Okej okej, det här är inget inhandlat. Det är bara en trött och glad Hanna ^^
Hmm, naglarnas färg är rejält sliten nu.. kanske ska ta och måla dem imorgon? :D
Nu är det hur som helst bums i säng! Egentligen redan för länge sedan, men min naturliga dygnsrytm verkar vara att lägga mig vid halv 2..

Read more...

torsdag 21 oktober 2010

Får jag dö nu?

Hej. Jag lever - otroligt nog - fortfarande. Men dendär mattetentan har varit nära att ta kål på mig, verkligen. Sprängande huvudvärk i tre dagar i rad, och jag har varit Tvungen att lägga ner böckerna och bara försöka vila och ta det lugnt. Redan när provet började idag tyckte jag mig se flimmer för ögonen och tänkte att hej och hå nu kommer huvudvärken igen, och visst gjorde den det. Fyra timmar med 8 uppgifter, att det ens kan få en att må så kass..
Fast jag var ändå rätt nöjd med mig själv när jag gick därifrån - hade gett ordentliga lösningar på åtminstone 5 av uppgifterna, eller kanske 6 stycken, minns inte riktigt. Konstigaste var dock att det jag alltid tyckt varit allra enklast - att analysera funktioner, ta fram derivator, hitta trevliga punkter osvosv, var det som blev allra svårast idag! För han hade valt en äckelfunktion. Inte själva deriveringen, det var två vanliga polynom (!!) men för att det inte blev några fina heltal. Och min huvudräkning suger, så att försöka stoppa in x=(-4-rotenur7)/3 i en polynomfunktion är ju rena döden för mig..
Bättre gick det med att bevisa gränsvärden och räkna ut krångligare derivator osv. Och den analytiska geometrin gick som en dans! Hett tips: ska ni läsa på ett högskoleprogram som är känt för att ha intensiva mattekurser - läs matte breddning!

Men det dummaste av allt idag måste ju ändå vara när jag för 10 minuter sedan fick för mig att gå in och kolla om han lagt upp facit. Nu mår jag bara kass. Undrar om jag klarade tentan. Nå det lär jag få veta om två veckor..

Read more...

måndag 18 oktober 2010

Går hemifrån ..

Lyckades inte fånga upp dendär motivationen/plugglustan av någon konstig anledning.. men nu har jag blivit uppraggad som pluggdejt på skolan imorgon, så nu tänker jag ge blanka fasen i matten och gå iväg och möta älskling som slutar jobbet klockan fem, så ska vi bege oss in till "centrum" och försöka lösa in ett trevligt pengapapper som tyvärr slutar vara värt massa pengar om två dagar.. hoppas någon bank har öppet xD


Vad tycker ni förresten om hur jag matchat ihop allt idag? ;D Gillar vit blus med röda prickar kombinerat med svart cardigan, lite retro-känsla över det hela, som örhängena också bidrar med ^^,
Korset har jag faktiskt som statement för min religiösa åskådning, även om jag vet att det är en poppis-symbol just nu, och dödskallen är ju bara.. awesome x)

Read more...

Första muntan avklarad!

Ni förstår, jag har inte gått och dött, inte gått upp i rök, inte mystiskt rymt utomlands, och inte glömt av att ni finns (även om ca. 20% av er hittar hit för att ni googlar "värmland" och hittar en bild jag lade upp för länge sedan..) - jag har bara haft måttlig stress/ångest inför denna tentaveckas första förhör: munta i kemi. Det tillsammans med världshistoriens värsta motivationsbrist har gjort att jag gått in i någon sorts vakuum och gjort ingenting alls, eftersom jag känt att jag inte kan göra något annat innan jag pluggat, men inte orkat plugga. Jo, en sak har jag gjort. Vräkt i mig onyttigheter! I fredags kom älskling hem med en enorm willyskasse med godsaker i! Det fanns sourcream&onion-ringar, jordnötsringar, sourcream&onion-chips, 4x twix, och en stor kexchoklad - och jag har ätit upp så gott som allt. På 3 dagar. Okej, älskling har hjälpt till lite han också, men jag står nog för ca 70%. Dessutom åt vi pizza i lördags, och handlade mera lösgodis och en 0,5l ben&jerrys half baked i söndags också. Som nästan är slut de med. Det är stört vad mycket man kan längta efter sallad och nyttigheter. Har noll sötsug just nu, och igårkväll åt vi sallad med kokt ägg och bake-off-bröd. Jäklans gott!


Men nog om det - jag överlevde muntan!! :D Fast att det nog var mer tur än skicklighet, så tänker jag vara lycklig ändå ^^ Jag fick skriva elektronkonfiguration för 3 ämnen och deras joner, beskriva med lewis-syrabas-teori varför kolmonoxid och järn2+joner binder så bra till varandra, och så fick jag balansera redoxreaktionen mellan Fe2+ och permanganat.
Väldigt lätta uppgifter ändå, men sista uppgiften orsakade lite trubbel för mig, eftersom jag fick hjärnsläpp på hur man balanserar redoxreaktioner, och examinatorn dessutom kände för att meddela att det bara var 5 minuter kvar just när jag började med uppgiften. Men hjärnsläppet släppte och tur var väl det, för man behövde 100% för att få VG, och det fick jag :D:D:D

Såhär klad hest blir man om man klarar en munta i kemi:



 och så en till bara för att jag är så snygg

Hejhopp nu ska jag försöka jaga fatt på matten innan jag tappar all motivation som glädjen över resultatet medförde! ^^
Tenta i Analys och Linjär Algebra A har vi alltså på torsdag..

Read more...

fredag 15 oktober 2010

Volbeatlåtar som måste höras

Well, eftersom jag kom hem för 3 timmar sedan och ändå har fastnat här istället för att plugga så kan jag lika gärna göra något konstruktivt.. som att länka er bra låtar :D









och så typ bästa citatet nånsin som jag nyss hittade av nån skön snubbe på youtube:

Volbeat, sounds like Elvis and Johnny Cash had a baby, and it got raped by Metallica !!!!
That´s how Rock´s supposed to sound ! ! !


(fast vill ni ha all den bästa musiken samlad på samma plats så spana in min spotifyspellista ;D )

Read more...

torsdag 14 oktober 2010

Hejhej torsdag morgon

Woah, dfet börjar ju inte alls synas på mig hur sliten jag är.. här fick jag i alla fall 5 minuter över på morgonen - helt awesome - och tog mig tiden att göra ett litet inlägg för er =)
Skoldagen idag är.. lite muppad. Föreläsning på morgonen, den tänker jag inte missa för allt i världen, men resten av dagen är det lite si och så med. Beroende på vad som händer i skolan och vad för skoj folk man kan tänkas stöta på så blir jag väl antingen kvar konstant till 5 i eftermiddag, annars kan det hända att jag tar mig en tur hem och pluggar över lunch.. nåt sånt. Fast nu måste jag typ springa till bussen, så mycket ledig tid känner jag!
*håll ut en vecka till bara, Hanna , en vecka till, sen är tentorna förbi och du har en hela 4 dagar på dig att göra absolut ingenting..*


Read more...

onsdag 13 oktober 2010

.

Jag gör allt annat än att plugga, och jag är så förbannad på mig själv. Stannade hemma från En kemiövning på 7 veckor igår för att jag redan löst uppgifterna, och vad händer? De går igenom en fråga som jag inte kan svara på själv, som inte finns svar på i facit, och som inte går att leta fram svar på någonstans på hela jävla internet! Och den finns med bland frågorna som vi ska plugga på till muntan! Hur trött får man lov att bli på något sådant?!
..åååh nu såg jag just att jag fått ett mejl från en äldre student med svar på alla muntafrågorna :3 Så, nu är allt lugnt och fint igen =)

Fast ändå inte, jag skulle ha pluggat hela morgonen, men jag har inte ens öppnat böckerna. Totalstopp är det här. Skitjobbigt. Måste sätta fart.

Dessutom har jag gått och förälskat mig i en mobil, som är alldeles för dyr och alldeles för onödig när jag redan har en fungerande. Men ändå. En Samsung Galaxy S, hur najs hade inte det varit? ^^

Read more...

måndag 11 oktober 2010

Internet stängs av om 10 minuter

.. och då är jag så illa tvungen att plugga. Usch, motivationen har varit lägre än noll idag. Negativt värde liksom, som om skolarbetet skulle bli mer och mer ogjort ju mer jag försökte. Så jag lät bli =)
Lagade mat när jag kom hem istället, och ringde pappa och bad om hjälp med avloppet till handfatet som geggat igen helt. Försökte pilla på det själv igår, men då började allt bara läcka så det var ju ingen idé. Men pappa löser allt, som vanligt ^_^

I övrigt är det tentavecka nästa vecka, så ni kan ju förvänta er en djup bloggdvala under denna tidsperioden. Fast det kommer nog bli tvärt om, för ju mer jag måste plugga, desto mindre orkar jag xD

Äsch, kolla på bilder istället:

en fästingjävel hittade jag på mitt ben igårkväll! Varför måste allt som har med mig att göra vara så onormalt? Fästingar ska väl inte ens leva i oktober..? -.-

hur mina skrivblock ser ut när motivationen har sprungit och gömt sig..

.. och ett exempel till..

och den superdupergoda maten jag lagade igår! :D

Read more...

söndag 10 oktober 2010

Söndag morgon =)

Okejokej, söndag förmiddag dådå. Nej vänta nu, eftermiddag. Fast jag tycker att det är förmiddag ^^
Hoppas att alla sovit gott? :) Det har i alla fall jag ^_^

Jag har faktiskt varit vaken sedan 11 åtminstone, har ätit lite frukost, gjort några tabeller till laborationsrapporten, och degat i allmänhet ^^
Ska fortsätta dagen med att läsa nästa kapitel i kemi, ha lite hemligheter för mig, och laga god mat :D
Titta bara vilket otroligt smaskigt recept jag hittade igår, det måste liksom testas ^^,

Read more...

Humor!


Skrattade så jag kiknade när jag kollade på denna, gör ni inte det är det seriöst nåt fel på er ;D

och så en liten ägning från min sida bara:
(msnkonversation med en manlig vän som spelar runescape)
Han:
yes, andra delen av kartan! nu behöver jag bara lvl 31 i magic sen kan jag fixa den sista delen :D
HannaVendelaLinnéa|| Kemiteknik på Chalmers :D säger:

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd
Han:
so what? :)
HannaVendelaLinnéa|| Kemiteknik på Chalmers :D säger:
Lim(sannolikhet att få tjejer)->0 när nördighet -> ∞

... :o awesome :D

Read more...

lördag 9 oktober 2010

Frånvarande

Konserten igår mötte inte riktigt mina förväntningar, så jag har varit lite smådeppig över det mest hela dagen. Både jag och Vikoria var lite småbevsvikna när den led mot sitt slut, fast sen blev Viktoria en av de 10 pers som blev uppdragna på scen så hennes kväll vände ju och blev helt awesome! Lite lätt avundsjuk sådär då va .. x)
Tilläggas skall väl att de var inte urkassa, och sångaren är snyggare i verkligheten än på bild ;) Men han tappade texten/sjöng fel något för många gånger, och lyckades inte riktigt fånga publiken - eller åtminstone inte mig.. De hade liksom haft konsert i malmö dagen innan, så jag fick mest känslan av att de var trötta och egentligen inte riktigt orkade med denna konserten riktigt. Lite trist. Menmen. I övrigt var det rätt najs, och de är musikaliskt lika bra live som de är på skiva. Tack och lov för det. Artister som faktiskt kan det de gör, och inte behöver redigera sönder allting för att det ska låta bra, så att de får ha playback konstant. Sådana borde inte ens få kallas artister..
Bilder har jag också förresten, men min dator gillar inte att ansluta till min kamera, så dem får ni se när jag löst det problemet =)

För övrigt har jag varit hos farmor idag och krattat så mycket gräs att jag fått ömma valkar i handflatorna. Men jag tror aldrig jag varit såhär glad över att få utföra fysiskt arbete! För en gångs skull får man lov att bli trött i kroppen med och inte bara i huvudet ^^ Tog en tupplur på 2 timmar direkt när jag kom hem, och tror jag kommer sova riktigt gott inatt :D

Read more...

torsdag 7 oktober 2010

Nu

Nu ska jag plugga Volbeat-texter! Det är inte kul att gå på konsert om man inte kan sjunga med 100% när de spelar, men går man på chalmers har man ju fan ingen fritid värd att nämna :o
Men nu, nu jävlar. En halvtimma eller nåt. Eller nejfan, duscha ska jag ju göra. Okej. Efter jag duschat då !! Då jävlar. Fan också.

Jag trivs inte riktigt, men imorgon kommer bli asnajs i vilket fall - Volbeat och Viktoria, det kan inte slå fel liksom :D

Read more...

onsdag 6 oktober 2010

Pluggar som en galning

Hej och hå allihopa. Den här dagen är verkligen inte min turdag. När jag vaknade imorse hade mitt ena öga dampat ihop totalt och blivit jätterött i inre ögonvrån, så jag har gått och sett helt störd ut hela dagen. Ovanpå det hann jag inte borsta tänderna innan jag gick till bussen, och inte spreja håret heller (det faller samman på 5 minuter, max), jag tappade mitt underbara försvarets hudsalva på bussen och vet inte hur jag ska överleva, och hade sönder mina ena sko. En bland ett av de få par som jag kan använda på vintern. Som jag dessutom gillar väldigt mycket. Rev upp konstskinnet på ovansidan foten. Gah.
På det följde att jag lösningarna jag förberett inför labben var åt helvete fel och beräkningarna skulle göras på helt andra sätt. Satt där och kände mig lagom dum i huvudet.
Och sedan jag kom hem har jag suttit och räknat igenom uppgifter i kemi och matte utan att riktigt fatta vad jag gör. Men det blir rätt till slut ändå. Så något positivt måste det ju göra.

Nu ska jag i alla fall försöka lära mig något av bevisen Alexei har bestämt att vi ska kunna till tentan, sedan väntar sängen i lagom rimlig tid förhoppningsvis (har en förmåga att dryga ut tiden nåt otroligt de dagar jag faktiskt har chansen att lägga mig i tid..). Imorgon blir det till att stanna kvar sent i skolan för att skriva laborationsrapport. Har hört skräckhistorier från resten av klasskamraterna om att den tar nånstans runt 10 timmar att skriva. Minst. Och blir ungefär lika många sidor lång..

Read more...

10 minuter fritid

10 minuter fritid är vad jag har per dag. Så jag ser till att utnyttja dem väl just nu. Det vill säga har kontakt med omvärlden via msn. Woho.

Så jag ska alltså gå och lägga mig, god natt på er, vi hörs väl mer till helgen när jag faktiskt inte pluggar alls =)
Längtar ju som fasen till fredag när jag ska träffa Josefin och Vikoria, och gå på Volbeat - det kommer bli asnajs :D Och på lördag ska jag till farmor och hjälpa till att arbeta med saker hon inte orkar själv, så då får man träffa släktingar för första gången på länge.. ser fram emot helgen alltså ^^,

Read more...

måndag 4 oktober 2010

Egoboost och nymålade naglar! ^^

Nej jag har inte köpt blondinbellas bok, jag har bara tagit en massa bilder på mig själv som vanligt =)





Read more...

söndag 3 oktober 2010

Resultat av klippning!

Finaste bilden jag fått av honom på länge.. min fina älskling :3
hihi, igår när vi lagade tacos, innan jag hade klippt det!
Nu återstår bara att färga det, så det ska jag gå och göra nu! :)

Read more...

Heaven nor hell

Holding on to his words but baby,
I saw an angel become the devil
Still they walk pretty good hand in hand,
but baby I don't need any of them
Heaven nor hell

Fyfan vad jag längtar till fredag :D

Read more...

Jag känner mig själv så väl..

"Ganska många planer, jag vet! Men det som inte blir av idag blir väl av imorgon.. ^^" Skrev jag imorse.

Jag hade tänkt:
1. Handla mina hemlisar.
2. Handla mat
3. Laga tacos eller grillad fläskfilé
4. Måla naglarna.
5. Klippa älsklingens hår.
6. Färga älsklingens hår.

Av dessa har punkt 1,2,3 (tacos blev det idag, måste gå och marinera filén för imorgon kom jag på nu ^^), och 5 blivit av. Ganska bra för att vara mig ändå, man skulle kunnat gissa på att 2 av 6 saker blir gjorda annars. Menmen. Måla naglar, färga hår, och laga mer mat kan ju inte vara omöjligt att få gjort imorgon då^^,


Nå men vad sägs om hur jag ser ut idag då? ^^
Målade dit extra mörka ögonbryn, mer svart runt ögonen än vanligtvis, och väldigt lätt skuggning ut och upp från yttre ögonvrårna^^
Av någon anledning lyckas jag glömma, och komma på igen, att jag passar i det ganska ofta.. O.o

Read more...

lördag 2 oktober 2010

Spontanköp

Ni ska veta att spontanköp är inte något som sker särskilt ofta i min värld, så förbered er på att det är något riktigt awesome jag handlat! :D

Det hela började med att jag varit och utfört mitt mycket hemliga mission i Göteborg, och vi bestämde oss för att åka vidare till nordstan. Där upptäckte vi att det var modevisning som skulle börja alldeles strax, och vi stannade och tittade på den. Då återupptäckte jag affären Missäy som Josefin tagit med mig till tidigare. Jag mindes plötsligt att de har massa skitsnygga kläder där, och var tvungen att hitta dit. Väl där hittar jag sista exemplaret av en söt höstjacka som råkar vara min storlek, så jag måste ju såklart prova den. Och så söt som jag blev i den så kunde jag inte låta bli att köpa den ^_^

Se och njut:

Hihi, lägg märke till hur jag står med fötterna, sådär snett/lutat som den åt vänster på bilden brukar jag ofta stå med båda fötterna när jag står upprätt..
 

Jag är nöjd nöjd nöjd :D Dessutom kostade den "bara" 500kr, vilket är mycket för ett spontanköp, men lite för en snygg jacka ^^,

Read more...

God morgon!

Lördag, äntligen :D Första av veckans 2 lediga dagar, och älsklingen har bokat in tvättid från 8-12 på morgonen. Yay. Nåja, jag har massa andra små trevliga planer för idag så det gör inte så mycket ^^ Vet inte vilka eller hur många som blir av, men att se fram emot saker är ju aldrig fel :P

Tanken är att jag ska fara en snabb sväng till stan för att handla, men vad jag ska handla är en hemlis så jag säger det bara för att jävlas, muhaha ^^ Sen behöver det handlas lite mat också, önskemål till helgmat är grillad fläskfilé med nåt gott till, och gammal hederlig tacos! Tänk att vi bott här över en månad, utan att äta tacos - hutlöst och det måste det bli ändring på! Så har jag tänkt måla mina naglar också, äntligen. Även om det finns lite färg kvar sedan jag målade dem måndagen innan nollfinalen (som alltså var måndag läsvecka 2 och nu är det slut på läsvecka 5..) så känner jag att lite uppfräschning inte vore fel! Så det ska jag försöka pyssla med =) Och sen har älsklingen gått och blivit lite långhårig med utväxt också, så han skulle nog uppskatta om jag plockade fram frisörsaxen ^^

Ganska många planer, jag vet! Men det som inte blir av idag blir väl av imorgon.. ^^
Hoppas alla där ute har en lika skoj dag att se fram emot som jag! :)

Mina naglar just nu. Dendär långfingernageln är stört lång. Och mina naglar är ändå trasiga och slitna just nu. Tack braiga gener för att mina naglar blir onormalt långa även när de är i så kasst skick det bara går! ^^ ..Fast dessvärre har andra långfingrets nagel gått av, så jag kommer bli tvungen att klippa ned alla.. fast det är nästan lika bra, börjar bli svårt att göra normala saker som att skriva och spela piano nu xD

Read more...

Fastnade i skolans värld

Bestämde mig för att läsa en del av kapitlet vi ska gå igenom i kemi nästa vecka. Det sträcker sig från sida 94 till 124. 116-124 hade jag redan läst inför en lab. Bestämde mig för att 10 sidor,det vill säga hälften, var lagom. 1½ timma senare upptäckte jag att jag kommit ända fram till det jag redan läst. Det var alltså så intressant att jag fastnade i boken utan att notera hur långt eller länge jag läst. Hm. Kapitlet heter "Molecular shape and structure" och går igenom VSEPR-modellen, valens-bindningsteorin och molekylärorbitalteorin. Fritt översatt till svenska såklart! Me luves kemi just nu :D

Nåt helt annat är det med matten dock. Gillar inte. Inte alls. Enda som är roligt är alla Alexeis fina citat.

Från kemilab i tisdags. Satt vid en dator i 4 timmar och ritade molekylskelett och orbitaler. Skoj var det!
Matteföreläsning: "Punkter sitter fast, vektorer är ... ja, vad ska det stå här?" *tystnad* ".. kom igen, vad är det viktigaste ordet i hela livet???" *tystnad* .. "Vektorer är FRIA!!!"
Rubrik på tavlan: "Lösning utan geometri och utan bilder". Han gjorde först en lösning med bilder och geometrisk tolkning, sedan gick han över till denna med citat: "man måste ha lite känsla för geometri, men man får sakna denna känslan och ändå lösa problemet" .. nämen tack, vad snällt ! xD

Read more...

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP