måndag 30 mars 2009

Naturarprat

Ja ursäkta mig för att jag uppdaterar ofta, men nu är det så att jag inte har något liv, och dessutom något viktigt att berätta.

Medverkande: Staffan, matematiklärare, Josefin, elev, Hanna, elev.

Staffan: men.. vad heter det? Josefin, vet du vad det heter? Det när man klättrar upp i ett träd och sågar av grenar ovanifrån och så kan man fortsätta och ta bort hela trädet..
Josefin: *se ut som frågetecken* .. trädgårdsmästare?
Staffan: neej, det är nåt.. nåt på.. abo... aboo.. aboriginer.. nej, inte dom.. aboo... jag VET att det har ett namn!
Hanna: Haha, aboriginer, hahah är det inte dom som bor typ vid amazonas?
Josefin: Nejmen dom bor ju i Australien!
Hanna: meeeh, nejee, det är väl ändå australiensare?
Josefin: Jamen dom heter ju aboriginer!!
Hanna: Jaha.. då var det väl några andra som bodde vid amazonas då..
Josefin: du tänkte nog på inkafolket..
Hanna: Neeeje, men dom bodde ju inte ens på samma kontinent?!
Josefin: Jasså inte.. vart ligger amazonas då?
Hanna: ..vet inte.. >_<
Josefin: Men dåså, ligger det inte vid syd/nordamerika, där emellan?
Hanna: Men isåfall tänker du ju på mayaindianerna!
Josefin: men vart bodde inkafolket då??
Hanna: ingen aning.. undras vart amazonas ligger egentligen ? Är det inte afrika i djugeln?


.. jag behöver nog inte säga mer. Vi naturare är så smarta :)

Read more...

Glass!

Fy fasen. Fram till för 5 minuter sedan kändes det ganska bra att tänka på ett äpple och knäckebröd med ett glas juice till som något gott att äta om man är lite småhungrig men redan ätit alla stora mål man ska.
Sedan gjorde jag glasstestet på bilddagboken (man kommer faktiskt till den om man klickar på bilden till höger, fiffigt va? ^^ ). Och då ändrades min åsikt radikalt.
Nu är jag sjukt sugen på den här jäveln:


..som jag tydligen ska föreställa vara, med motiveringen "hi there, jag är en maffig typ som inte alls hör hit" - passande beskrivning på mig eller vad? (ironi?)

Ge. Mig. Glass.

Dags för knäckebröd!

Read more...

Hej :)

och här brevid ser ni resultatet utav ännu en intressant genomgång i religionskunskap. Läraren är ju helt.. jobbig! Han har "nya" genomgångar om samma sak i 3 lektioner. Hallå, vi är naturare hela bunten, vi fattar på första försöket. Känns som småskolan på hans lektioner. Hur som helst, ja då underhåller jag mig med att måla lite istället, för att sysselsätta mig.. På sistone har det blivit väldigt många blommor i mina böcker faktiskt..

För övrigt tillhörde kamerasladden Johanna, så nu är allt frid och fröjd igen :)

Jag får 300 kr av mamma idag, så jag är lycklig. Och dessutom 200 av pappa för att Roberts faster färgade mitt hår. Eller ja, blonderade utväxten. Det är himla mycket billigare än runt 600 kr som de flesta (inklusive min riktiga frisör) tar för det. För några cm färg. Men jag skulle aldrig släppa någon annan än min frisör i närheten av mitt hår för att klippa det.. så lätt att det blir fel och jag får typ en halv hjärtattack om någon klipper mer än 1,5 cm på fel ställe >_<

så nu avslutar jag med 2 bilder på mig från någon gång förra veckan:

jag <3 min mössa! :)

Read more...

söndag 29 mars 2009

Ont

ontontont. Jävla mage.

1 år och 8 månader. Det är samma sak som 20 månader upptäckte jag just. Fast 1 år och 8 månader låter längre. Det firar jag och Robert idag i alla fall som nämnt tidigare.

Jag tror att jag kan ha hittat Johannas kameraladdare som hon smsade mig om tidigare igår eller idag. Jag smsade det till henne, fast jag tror det finns en risk för att hon sover vid denna tiden. Nåja, får väl se vad som händer. Alltså till hennes filmkamera. Som hon hade här när vi spelade in engelskafilmen.

Jag har gjort världens upptäckt. Två utav elvis låtar är i princip identiska. There goes my everything och He is my everything. Jag vet, till och med namnen på låtarna låter identiska nästan. Men om man lyssnar så hör man att verserna bara är en variation på varandra till samma melodi, och det samma med refrängerna..
Wow, det kommer jag på efter att ha kunnat båda utantill i flera år :) Jag är så smart ibland ^^

Read more...

Funderingar kring månen

Jag har djävulskt ont i magen. Sådär ont som bara 2 timmars småätande av väldigt sött godis kan ge en. Det är liksom inte en definierad punkt som värker, bara en allmän obehagskänsla lokaliserad till övre delen av magen/matstrupen. Lite illamående, lite obehag, lite olokaliserad värk. Jag kommer få sota för detta. Det känns.

Satt på pendeln och såg upp på månen, på väg hem från värmland. Såg att det var nymåne. Eller så har månen nästan gått hela varvet och kommer vara helsvart om några dagar. Jag vet inte vilket, men den var bara en liten skärva. Men som den naturvetare och otroligt nyfikna, jobbigt ifrågasättande person jag är nöjde jag mig inte med att tänka "vad fint att månen syns så tydligt inatt". Nej, jag började fundera över huruvida månen och jorden roterar åt samma håll kring jordens axel, eller om vi snurrar åt varsitt håll. Ser månen egentligen ut att gå fortare eller lågsammare än den i själva verket gör? Hur hade spåret sett ut ifall man under en hel natt vandrat med månen som riktpunkt. Det hade blivit någon sorts halvcirkel. Men åt vilket håll, och hur stor? Allt beror på om vi snurrar åt samma eller var sitt håll. Vid närmare eftertanke tror jag vi snurrar åt samma håll. Nästan allt i universum snurrar åt samma håll. Men det är någon av Jupiters månar som snurrar åt andra hållet tror jag bestämt. Dåså.

Senare upptäckte jag också att resten av månen syntes med. Fast mycket mer mörkgrå än den lilla skärvan som lyste klart vitt. Kan man alltid se hela månen bara det att resten är mörkare?

Nu är det kvällsmat. Baconomelett. Utan champinjonstuvning. Min mage värker.

Read more...

lördag 28 mars 2009

Lördag :)

Det blev inge tacos hos scouterna igår kväll. Attans. Jag som för en gångs skull såg fram emot att åka dit.. men det var för mycket snö. Istället var vi hemma och såg finalen av let's dance. Fast vi gick upp för att vila i nyhetspausen, och somnade helt, så jag har ingen aning om vem som vann än.. xD

Idag hade vi tänkt beställa en kebabpizza att dela på Robert och jag, men vi somnade och vaknade för en timma sedan av att de redan haft hem en familjepizza med räkor och tonfisk. Med valfri bearnaisesås. Vad är det för himla kombination? Nåja. Nu har jag lärt mig att tonfisk passar bättre i sallad än på pizza enligt mina smaklökar.

Tydligen ska man väl ställa fram klockan en timma nu i natt verkar det som, så då förlorar vi en timma.. dumma.. sak.

Imorgon har vi i alla fall varit tillsammans i 1 år och 8 månader, nästan lång tid ju :)

Read more...

torsdag 26 mars 2009

Ytterligare uppföljning..

Nu sitter jag då här igen, och nu är klockan hela halv 12.
Vad har jag fått gjort? Jag har duschat, gjort våfflor, någorlunda packat färdigt. Så jag har kommit längre än jag trodde ju!
Men matten är fortfarande inte pluggad såklart .. typiskt mig. Bara det att denna gången tror jag att jag skulle mått bra av att plugga lite, då det är många små tankeknep som faller bort så lätt när man läst allt som de andra läst alldeles nyss för flera veckor sedan..

Nåja. Vad sägs om att borsta tänderna och läsa lite i matteboken? *gäsp* .
Jag kommer somna ... mmh, god natt :)

Förresten; jag är ju uppe i värmland i helgen, bara så ni vet alltså, så ni inte går och tror att jag dött bara för att jag blir lite inaktiv alltså! Nej då sitter jag bara nånstans och tar vara på tiden istället ^^

Read more...

Uppföljning

Läget är inte annorlunda än förut, bortsett från att klockan nu är 20 över 8 istället för runt 5, och att jag har Börjat packa. Vart fan gör jag av all min tid?

Kvar att göra: packa klart, plugga matte, duscha, göra våfflor.
och jag bara vet att det kommer bli mer likt: duscha, göra våfflor, titta på framsidan av matteböckerna, sova, vakna, packa i panik, skriva prov.

Tror jag bestämt.
Tror jag ska börja med att duscha på en gång faktiskt.

Read more...

Med risk för att bli tråkig.

Nu förhåller det sig inte bättre än att jag sitter här 20 i 5 på en torsdageftermiddag, dagen innan jag har mitt första prov i Matte D, vilket jag ännu inte pluggat ett dyft till, och dessutom inte har packat väskan fast att jag ska fara direkt upp till värmland efter skolan imorgon. Jag har lite att göra. Så jag tror att det finns en viss risk att jag blir tråkig, som sagt.

Jag tänkte nog skriva något. Men jag glömde av det. Måns Selmerlöv var på kungsmässan igår förresten. Uscha. Men det var inte så intressant för mig så jag glömde nämna det igår när jag skrev. Våfflorna var liksom högre prioritet :)

Enda positiva i allt jobbigt är att det blir pannkakor i bamba imorgon, och att det sedan är tacokväll hos grums egna scouter!

Read more...

onsdag 25 mars 2009

Bilderna!

Bilderna blev tuffa, enligt mig. Gillar hur man ser varje enskild droppe, och speciellt det lilla ringmönstret precis där varje droppe splashas mot handfatet (klicka på dem så får ni dem big time antar jag ^^ ).
Svartvitt och snyggt. Om jag bara hade tagit dem med en systemkamera och fantastisk skärpa istället så hade det definitivt vart en bild som fått pryda en vägg i mitt framtida hem tror jag bestämt! Tuffingar.




Lägger till en bild till, bara för att demonstrera att jag kan ta Flera bilder på några droppar som trillar ner i ett handfat! Kreativt, inte sant? ;D
.. personligen föredrar jag den långsmala bilden jag, men det är bara för jag har en thing för långsmala bilder just nu. (översta bilden på bloggen här, min profilbild där till höger, våffelbilden, bilden på gurkmackan, alla bilder verkar vara avlånga.. men det är snyggt ju!)

För övrigt har jag lagt till en liten såndär följa-hanna sak nere i högra sidan nånstans (gud vad mycket roligare det hade varit om jag hetat John..), så nu kan ju alla intresserade, och ointresserade klicka där, om inte annat så för att jävlas :o

Read more...

Hemma igen

Dåså. Till att börja med ska jag säga att kommentaren jag fick från Fredrica inte gått mig obemärkt förbi, men jag har liksom tappat bort att jag skulle besvara den på vägen när jag skriver inlägg. Så nu börjar jag med ett gensvar!
För det första blev jag glad över berömmet ^^ och ja, jag försöker att skriva åtminstone något litet varje dag, för en blogg som uppdateras sällan är ju tråkig att läsa. Dessutom har jag för det mesta alltid något att skriva, och har jag inte det kan jag ju förklara att jag lever för alla som bryr sig där ute ;D

Jag ska redigera mina tuffa bilder om en stund, och visa dem här sedan. Jag har bara en känsla av att jag borde skriva min laborationsrapport i kemi först. Och kanske plugga matte. Och börja fundera på vad jag ska packa med mig upp till värmland. Så det är en del att göra. Och så Måste jag verkligen försöka sova mer (not gonna happen)..
Snart vankas det våfflor igen dock, och jag som bara åt 2 och en halv förut känner mig inte trött på dem än inte! Vi gjorde en megasmet (1.5x receptet i förra inlägget) och använde således över en liter mjölk. Då förstår ni nog nästan hur mycket våfflor vi har kvar att äta upp!

Read more...

Våfflor (godare än frasjävlarna)


Nu är vi ploppmätta alla två! Som ni ser på bilden ovanför så blev de superdupersnygga! och goda dessutom :)
De är alltså inte några jäkla frasvåfflor (som man mår megailla av på grund av allt förbaskat smör..), de är jättegoda, men man måste äta dem direkt från våffeljärnet! ligger de i fler än fem minuter är de mer som pannkakor än våfflor i konsistensen.. men precis nygräddade är de bäst! :o

VÅFFLOR (12 st)
3 ägg
7 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
1 msk (ca) smält smör (med en pensel till.. en bakpensel alltså, inte målarpensel..)
våffeljärn (Ej ingrediens)

valfritt:
Grädde/vaniljglass
sylt (hallon är godast!)

Vispa ihop äggen lite fint sådär, och blanda i först hälften av mjölken. Sedan allt mjöl (då blir degen seeeeg, men det blir bättre sen igen). Se till så att den är slät, sedan blandas resten av mjölken ner. Blanda saltet och bakpulvret i en separat skål (kopp är bättre storlek), och blanda i det sedan. Se till så smeten är slät.
Ta fram våffeljärnet, och se till så det blir varmt. Vispa grädde (om du valde glass: vispa den INTE, men ta ut den ur frysen ändå). Smöra våffeljärnet med hjälp av penseln. Det är tillräckligt varmt om smöret fräser. Ta då en (stor) såsslev och häll i smet i järnet. Sedan är det bara att vänta lite. Och äta. Grädda nya våfflor medan de förra blir uppätna (så slipper de nya bli degiga).

Goda våfflor!

såhär glad blir man efter några våfflor!

Read more...

tisdag 24 mars 2009

Tuffa bilder

Jag laborerade med min kamera förut för att försöka ändra slutartiden. Jag hittade "shutter time" och det måste ju vara slutartid. Men jag fattar inte vad de små decimalerna i överkant betyder i t.ex. " 2'' " så jag fick lite ryck. Hur som helst ändrade jag den från ett extremläge (så långt man kunde bläddra åt ena hållet helt enkelt) och tog några kort på en rinnande vattenkran, och sedan ändrade jag till andra extremläget och tog kort igen. Såg ingen märkbar skillnad, men jag fick väldigt tuffa kort. Ska lägga in dem och redigera dem lite och visa upp dem så fort jag får fatt på min kamera igen. Jag vet att jag lade den någonstans..
(btw, någon som vet hur man skaffar sig extremt lång slutartid på en canon ixus.. ? jag vill ha det för det blir så tufft vid typ vattenfall och sådant!)

På tal om att jag lade kameran någonstans, så hittade jag mitt puder idag! Det köpte jag för ca. 2 månader sedan när jag trodde att mitt nuvarande skulle ta slut snart. Nu är det slut. Och nu tog det mig ett tag (2 dagar) av frenetiskt letande för att hitta det. Men jag visste såklart preciiis vart jag hade det hela tiden! Det må vara stökigt i mitt rum, men jag har ju i alla fall koll på grejorna! Så det var absolut inte borta.. jag gillade att rafsa runt i saker och ting i något dygn bara :)

Nu är det nästan dags att sova för mig, för jag tror att det kan vara sömnbrist som orsakar min huvudvärk samt känslan av stundande näsblod. Näsblod är extremt ovanligt hos mig och har bara inträffat en gång, då blev jag mäkta förvånad. Men det luktar liksom blod i näsan, och jag har skiitont i huvudet. Kan vara för att jag bara sovit 5 timmar de senaste 2 nätterna. Fick en ibumetin i alla fall av en klasskamrat för att klara av debatten idag, och tur var väl det :)
Den tackar vi för, men jag hoppas att jag slipper behöva någon imorgon.. Sovdags alltså :)

Imorgon är det dessutom våffeldagen, och den som är en trogen läsare ska få världens bästa recept på skitgoda våfflor! De är de godaste som finns, och jag skojar inte! :)

Read more...

*nomnomnom*


Behold my mighty frukostmacka! Visst blir ni avundsjuka? ;D
En riktig bjässe må jag säga! Minst 12 cm i diameter, närmare 15 skulle jag tro, med alldeles lagom o-torrt (saftigt låter så fel.. xD) bröd, underbart gräddig ost och lagom krispig gurka!
Jag + goda frukostmackor = himmelriket.

För övrigt redovisade vi idag, vårat arbete om genEtik. Våran grupp hade en paneldebatt kring "den genmodifierade planeten", d.v.s. genmodifierade grödor, djur och bakterier mestadels. För olika syften. Exempelvis att föra in antikroppar i frukter så att man kan få i sig dessa genom frukt istället för att vaccineras. Eller göra så kor kan ge medecin i mjölken. Eller ge grödor större avkastning och resistens mot skadedjur. Sådana saker. Jag intog rollen av kristen forskare, som var till större delen emot allt vad genmodifiering heter.
Det var kul. För en gångs skull deltog jag aktivt i en debatt. Jag visste vad jag skulle säga och sa det. Då kan jag prata. När jag är förberedd. Det är när jag inte är det som jag får hjärnsläpp, prestationsångest, och allt går åt pipsvängen!
Men idag gick det nog bra :)

Read more...

måndag 23 mars 2009

wiie, en kommentar! ^_^

Tack till en viss Petter som visst hade kommenterat min blogg idag, såg jag nyss :)
Jag gillar kommentarer. Dem blir man glad av!
Och jo, jag är medveten om att min vikt inte är i överkant, men den funkar med tanke på att 0% (känns det som) utgörs av muskler, som ju väger mer..

och jag måste bara citera en del:
"Trevligt att se en blogg fri från särskrivningar."
Wiiieee! Jag har själv väldigt svårt att läsa texter som inte ser bra ut grammatiskt och stavningsmässigt, så det är kul att höra att jag lyckas med att presentera ett åtminstone tillräckligt bra språk för att orka läsas ^^
(jodå, sådana här framgångar är jämförbara med mvg'n på prov i skolan, fråga mig inte varför! )

Read more...

Värdelös dag.

Får inget gjort. Vi har en redovisning imorgon, och jag orkar inte anstränga mig. Jag har ganska ont i huvudet. Antagligen eftersom jag suttit vid datorn så länge.
Så jag har faktiskt inget vettigt att komma med idag. Och även om jag skulle ha det så orkar jag inte skriva det. Tune in igen imorgon när redovisningen är över så får ni säkerligen träffa på en gladare Hanna.

på fredag på scouterna i värmland är det tacokväll. Men jag missar tuffingprästen..

Read more...

söndag 22 mars 2009

Glädjebesked :)

Jag ska bli moster ffs! ^^
Min syster och hennes man var ju här på besök idag, och då berättade de att pappa ska få ett nytt barnbarn i september någon gång. Kulkul! Då har jag ju blivit både faster och moster inom loppet av ett år, eftersom Oliver kom i november^^

Förresten sa de att vi får komma ner och hälsa på någon gång, precis som de sagt så många gånger innan men som aldrig blivit av, så nu ska jag försöka ta mig (och Henrik) i kragen och få till stånd en liten helgutflykt ned till skåne någon gång framöver! Man får väl börja bli social av sig någon gång i livet..

Read more...

Argh..

Hur irriterande är det inte? Man registrerar sig på en sida som ska automatpinga ens blogg på sidan. Så skriver man nåt (förra inlägget) och testar för att se. Händer nada. Försöker några timmar senare logga in, men får "fel användarnamn eller lösenord, försök igen!". Försöker igen utan resultat. Testar olika lösenord ifall jag tänkt fel. Men icke. Försöker därför registrera mig igen eftersom jag inte verkar existera. Men då är jag redan registrerad. Jävla. Jobbiga. Grej.

Read more...

Inget speciellt..

Testar lite!
Eftersom jag har en löjlig dröm om att lite fler än 10 pers kanske vill läsa min blogg så registrerar jag mig på lite trevliga ping-sidor :o
Får väl se om det leder någon vart :)
(men självklart skriver jag bara för min egen skull! ^^)

Read more...

f.d. matmissbrukare..


Jag har sent om sider insett att jag nog var matmissbrukare förr. Inte för att jag gett det den benämningen förrän jag upptäckte att det faktiskt existerade en sådan term idag. Men inte desto mindre var jag det förut. Och jag får återfall.

Ni som läste förra helgen i min blogg kan minnas att det inte precis var någon nyttig mat, och inga små mängder, som jag åt. Saken är den att förr hade jag heelt andra matvanor. Och helt andra kroppsformer (+15kg jämfört med idag).

Då kunde mina matvanor vara:
Frukost:
2-3 rostade ljusa mackor med massor av smör och ost, eller potatissallad, eller någon annan onyttig röra.
Stor tallrik youghurt
Stort glas juice eller saft
Minst en kaka som komplement, oftast 2 eller 3

Lunchen i bamba:
En stor (enorm) portion mat, ibland en liten till, ingen sallad alls, bara den tillagade maten
Mellanmjölk
Ett eller fler knäckebröd med ½cm tjockt lager smör

Mellanmål:
minst 2 ljusa frallor som jag delat nästan helt av på mitten, lagt in smör och ost och värmt i micron så att osten smälte
2 rostade bröd
2-3 kakor

Middag hemma:
2 portioner, minst. Fortfarande ingen sallad.
Mellanmjölk
En stor glass (typ magnums pinn-glass, hade vi alltid i kylen) eller kakor

Kvällsmat:
2 rostade ljusa mackor
1 kopp te med massa socker och mellanmjölk
Någon kaka

Ovanpå detta utövade jag ingen som helst fysisk aktivitet. Inte konstigt att jag blev så fet som jag blev. Jag åt för att mat är gott, inte för att jag va hungrig. Jag tror aldrig jag var hungrig. Sedan kom vändpunkten då jag gjorde helt om, åt aldrig mer än en portion varav hälften bestod av sallad, drack bara vatten (något glas lättmjölk då och då), åt bara mörkt bröd eller knäckebröd, ersatte kakorna med frukt, och började ta små promenader på några kilometer en eller två gånger i veckan, och om jag någonsin tillät mig att äta godis så ransonerade jag; 4 godisbitar, 10 chips. På tre månader rasade vikten med 15 kg, från 62 till 47. Ett halvår senare hade jag studsat tillbaka upp till 53 kg (man släpper så lätt på reglerna när man nått sitt mål). Det var ca. 2 år sedan. Idag har jag sakta men säkert krupit tillbaka ned till 47 kg.

Det svåra för mig är att jag fortfarande har min svaghet för mat. Mat är så fruktansvärt gott. Så fort jag tar ett chips så är hela chipsskålen uppäten inom en halvtimma, fast jag lovar mig själv att inte ta mer. Så fort jag druckit ett halvt glas cola har jag druckit hela flaskan. Och så fort jag serveras god mat äter jag minst 2 portioner fast jag är mätt efter en halv. Det är fruktansvärt jobbigt. Jag måste ständigt undvika all mat som jag tycker är god.
Min lösning på problemet är att tillåta mig att äta god mat 1 dag på helgen. Men sedan råkar ens föräldrar göra god mat någon/några dagar efter, och då sitter matsuget i och man vräker i sig. Sedan är man fast i minst en vecka innan man lyckas komma ur det igen.

Jag ska väl inte klaga. Jag ligger på idealvikt, men känner mig tjock, men jag lyckas i alla fall hålla styr på mig. Oftast.
Igår, en helt stillasittande dag, åt jag bara 2 tallrikar youghurt med flingor, ett rostat bröd (fullkorn) med ost, ett enormt äpple, och några knäckebröd. Idag såg jag en chipsskål efter min frukost som bestod av youghurt. Och vips var nästan alla chips borta. Chips är min stora svaghet. Jag tog en knäckemacka för att känna mig mätt så att jag slipper vara sugen på chips. Men direkt efter den dök jag ner i chipsen igen, fast att jag är mätt.

Gud vad jag whinar tänker ni, det finns värre problem. Det finns det säkert, för er. För mig är detta ett problem.

Read more...

Hmm x2

Nu bytte jag bilden där på sidan också.. --- >
(woho, pilar åt sidorna går att göra! :D )
.. funderar på om allt blev bättre eller sämre. Det blev annorlunda.

Men nu är klockan typ 3 och jag tänkte vid ett att jag kanske kan lyckas lägga mig tidigare idag. Icke sa nicke.

Säg nu vad ni tycker ffs!

God natt :)

Read more...

Hmm..

Jag ändrade bilden där uppe.. (tänkte skriva en pil som pekar uppåt men det existerar ingen.. >_<)

vad tycks? Bättre/sämre?
För egofixerat att ha 2 bilder på sig själv som pryder hela sidan som en stor fet ram?
Jag gillar ju den bilden där uppe.. nåja, testar.. får se vad som händer sedan :)

Read more...

lördag 21 mars 2009

Hugaligen.

Nu har jag övningskört i över en timma. Börjat med att köra runt och växla lite på en parkeringsplats, övat att tvärbromsa i hög hastighet, krypkört (vilket var skiiitjobbigt eftersom bilen hade ett så tydligt dragläge att den ena sekunden flög iväg och nästa sekund stod still när man rörde foten mindre än en cm .. xD) över brunnar så att det blev små uppförs/nedförsbackar att parera, och sedan kört landsvägskörning ut längre än till lindome och tillbaka.
Lärorikt! fick en del beröm, men en hel del kritik också .. tydligen växlar jag som en galning, d.v.s. när jag byter växel dampar jag och rycker skitfort, inte att jag växlar för ofta (snarare för sällan...)

Nåja :)
Imorgon kommer tydligen min syster och hennes man hit på besök, och då blir det nog lite god mat tror jag bestämt, det blir trevligt!

Read more...

God morgon?

Jag vaknade runt klockan 1-2 idag. Trevligt med att sova. Bråkas lite med Robert dock, så han ringde och väckte mig vid 10 någon gång. Tjafset började alltså igår. Men det orkar jag inte tänka på nu.
Jag tror att 1 vecka är någon sorts magisk gräns för hur länge man kan vara ifrån folk utan att börja glida isär. Träffar man en person varje dag är man alltid på samma nivå och mycket mer "med" i vad som händer i den andra personens liv och hur den tänker och vad den säger i olika situationer. Sådant håller i sig i ungefär en vecka efter att Robert åkt härifrån. Då kan jag förstå honom rätt bra. Men sedan börjar vi halka isär, han fattar saker på ett sätt, jag på ett annat, han stör sig på mig och jag stör mig på honom och allt blir.. jobbigt. I onödan egentligen. 1 vecka är gränsen alltså. Verkar det som. Vi brukar träffas var annan vecka. Och detta får alltid inledas med en fas där vi lär känna varandra bättre igen fast under ½ timma istället fört typ över flera dygn som det tar att lära känna någon man aldrig träffat innan.. xD

Så det så. Alla andra är utflugna ur huset utom jag, så nu tror jag att jag ska ta och sätta i mina linser och gå ut i förrådet och sniffa lödångor. Arbeta menar jag. Löda kretskort.
Kul liv? >_<

Read more...

Sova snart kanske?

Blev glatt överraskad när jag såg att en av min brors kompisar läst på min blogg ^^

Känner att jag är skyldig min bror en liten (liten) ursäkt, och allmänt en liten förklaring på hur mitt liv egentligen ser ut.

Mina föräldrar är skilda. Jag och min bror bor 1 vecka i sträck på varje ställe, på samma ställe samtidigt då och växlar varje måndag eftermiddag. Normalt sett fungerar vi bra tillsammans, eller ja, vi har inte så mycket med varandra att göra, men kan prata normalt och diskutera saker och kanske se på en film tillsammans eller något. Funkar finfint. Så länge vi är hos pappa.

Haken är varje gång vi åker till mamma. Nu vill jag inte vara elak på något sätt, men jag är observant. Hon är som en "ond kraft" som bara drar ner allt och alla och gör allting förjävligt jobbigt. Dels för att hon bara Måste lägga sig i precis allting, och för att hon har bestämt sig för att jag är sämst och Henrik är fantastisk. Detta tar fram de sämsta sidorna hos precis alla. Jag hatar att folk ser ner på mig och gör allt för att hävda mig, vilket oftast leder till bråk då mamma inte kan diskutera (då menar jag inte att hon inte vill, men hon är alltså seriöst oförmögen att ta till sig andras åsikter. Diskutera för henne är när alla gör som hon vill efter att hon tjatat). Henrik däremot reagerar på att han är ansedd som bättre, och får mer makt, som han väljer att missbruka, mot mig såklart, eftersom jag är den utsedda hackkycklingen. Detta blandat med att mamma blir arg för att hon inte förstår varför vi är så jävla jobbiga (hon ser inte sin del i det hela såklart..) är ingen bra kombination och leder oftast till att allt skär ihop sig helt och hållet.

Det är den objektiva sidan av alltihopa. Jag är så van vid skiten att jag inte tänker på det när jag är här hos pappa (som jag är nu) men lika snabbt går in i rollen varje gång jag kommer till mamma och glömmer att det kan vara annorlunda. När det väl kommer till kritan ställer jag dock alltid upp för min bror. Oavsett hur förbannad på honom jag är eller vad han gjort mot mig. För det är så syskon gör. Ibland är det tveksamt om han gör samma sak tillbaka. (då måste han vara på riktigt gott humör, som inte är orsakat av hans tillåtna maktmissbruk då då det går ut på att trycka ned mig ..).

Så ligger det till. Hälften av tiden är världen väldigt orättvis mot mig, och hälften av tiden kunde jag inte levt ett bättre medelsvenssonliv :)

Och just det: Josefin var med och skrev den första kommentaren (Den som raderades) till samhällarnas idiotiska blogg :)

Read more...

fredag 20 mars 2009

till..

.. min kusins kommentar som jag just upptäckte angående still alive's spelning! (här är anledningen till varför jag inte svarar bland kommentarer: det är förvirrande! xD)

"släktträff e alltid kul! extra roligt att se på när den äldre generationen har fått i sig för mycket av alkoholhaltiga drycker och visar upp sina danskunskaper! eller va säger du?"

Haha, jo, det är något speciellt med det! Alla blir så bra helt plötsligt :) .. i sitt eget tycke. Roliga blir de ju i alla fall så alla är nog glada och nöjda ändå xD .. så länge de inte försöker dansa in i mig! :o

Read more...

Klockan 11


.. visst blev bilden snygg på detta sättet?
Synd att man inte ser så bra ut från alla vinklar och lite oftare..

En sak jag ogillar: folk som skyltar med hur duktiga de är. "ska jag säga?!" - jomen varje gång jag anspelar på min egen intelligens är när jag blandar in ironi / skämtar / försvarar mig mot folk som tror att jag är en idiot. Aldrig att jag seriöst skulle kunna säga något som att "fyfan vad jag är bra. Jag är nog bäst på detta, bättre än alla andra jag vet". Klokast är den som inser vad h*n inte vet.. Sa någon smart människa någon gång :)
För att återgå till ämnet. Jesus sa en smart sak en gång (citerar en del av bergspredikan, matteus 6:1-4) :

"Var noga med att inte utföra era fromma gärningar i människornas åsyn, för att de skall lägga märke till er. Annars har ni ingen lön att vänta hos er fader i himlen. När du ger allmosor, låt då inte stöta i basun för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människorna skall prisa dem. Sannerligen, de har redan fått ut sin lön. Nej, när du ger allmosor, låt då inte vänstra handen veta vad den högra gör. Ge din allmosa i det fördolda. Då skall din fader, som ser i det fördolda, belöna dig."

Och vad kan vi läsa ur detta? Att det är bättre att göra bra saker och själv vara trygg i det. Att inte behöva tala om det för precis alla hela tiden. Om ni okristna suddar bort all kristen prägel ur texten tror jag ni får samma kontenta faktiskt. Man ska inte skryta och tro att man är något för att andra ska tycka att man är intressant. Jag springer aldrig, någonsin, runt om jag fått mvg på ett prov och skriker "FAAN vad bra jag är! jag är helt enkelt bäst, se på detta, titta jag är så jävla bra!!". Det räcker med att jag vet det. För att vara ärlig är det bara störande att se folk som tror att de är något. För tänk vad det skulle reta alla de som inte fick lika bra betyg som mig om jag gjorde så? Jag visar respekt jag.
Men nu handlar det inte bara om just betyg och intelligens och sådant, utan allmänt. Typ "titta på mig jag var snäll mot dendär personen" och sådana saker.. varför är frågan? För att få sola sig i allmän glans och avundsjuka? - löjligt.

så, nu är jag klarstörd :)

Read more...

Ojoj, stora förändringar på gång!

Jag har ändrat dendär bilden -- >
Vet inte vad jag tycker än. Den var fin när jag redigerade den, men den uddar sig?
eller så är det bara jag som hatar förändringar ^^
men jag menar, jag kan ju inte ha en bild på en 16åring när jag är nästan 18! (jag vet, jag ser inte så gammal ut)

Nu är det helg och jag har inget att göra! Jag önskar att en snygg svart skinnjacka kunde fladdra in genom mitt fönster alldeles gratis, så att jag slipper störa mig på att de är så förbaskat dyra att jag är för snål för att köpa någon !

I övrigt får jag nog återkomma senare för jag har inget att skriva!

Read more...

torsdag 19 mars 2009

Fantastiskt fotosession by mig!

Fotograf: jag
Modell: jag
Redigering: jag
(är jag inte underbart begåvad?! xD)

snarare, jag hade tråkigt, så här kommer några sönderredigerade halvkassa bilder på mig för skojs skull!


mmh, gult är fult? xD Den dåliga lampans fel, inte mitt! jag är vanligtvis väldigt o-gul..


..jaha, bort med gulheten.. nu ser jag .. grön ut?


..aha! normala färger! .. med mer kontrast.. och ökad ljusstyrka.. och lite justering av nivåerna.. ehm, låt oss säga en förbättrad version av den naturliga mig.. xD jag är lite mer rosa och gråtonad.. xD

Read more...

Tralala :)

Lång dag idag. Jag lånade en bok på biblioteket som hette "vem vill bli miljardär?". Det finns tydligen en bra film baserad på boken också. Jag föredrar böcker dock. Än så länge är den bra.

Min kusin ska tydligen också kanske på still alives spelning, det blir skojs i så fall! .. hela saken är ju ändå typ rena rama släktträffen så xD

För övrigt gav pappa oss pengar till att köpa thaimat jag och Henrik ,för han och Monica skulle på nån konsert. Vi tog vårat förnuft till fånga och delade på En beställning. Precis som jag och Robert brukar dela på En pizza, för tar man varsin hel så sitter man likförbannat och är proppmätt med varsin halv pizza kvar sedan. Både ekonomiskt och bra för figuren!

Jag har inte fått något vettigt gjort idag. Och ingen annan dag heller.
Jag har hittat en fånig blogg som några ettor från samhällsprogrammet på skolan håller på med. Jag gick in och kritiserade den lite genom kommentarerna och förklarade hur det egentligen ligger till. Eller ja, mest troligen ligger till, ingen vet till 100%. Kommentaren blev raderad, och ett inlägg skrevs där det inte fanns några motargument, bara kort notis om att inte alla tycker som dem och att det är oförståbart. Jag tänker inte ge mig; jag tar upp kampen!

.. fast jag kanske borde göra mina läxor istället?

Read more...

Halv 1

Jaha, här sitter jag och filar lite på en halv labrapport. Ja, jag har inte resten av detaljerna så jag kan inte skriva mer än så.
Somnade en bra stund förut, när jag tänkte att jag bara skulle vila lite, så som vanligt får jag göra läxorna mitt i natten.

Blev vän med en msn-kontakt på facebook med, såhär står det nu om hur vi träffades (vi har inte ens setts i verkligheten dock xD) : "Ni var medlemmar i group therapy meeting for people with fobia for small chunks of fruit in yoghurt 2003." hahah!

.. har jag berättat om min enorma fobi för bitar i maten? Såsom jordgubbsskal i sylten, eller bitar av blåbär i krämen, eller just fruktbitar i youghurten? - de ger mig spykänslor!

nej, sovdags tror jag bestämt!

Read more...

onsdag 18 mars 2009

Sent

"jippie jag har 6 olästa meddelanden i inkorgen, nu Måste det bara vara något vettigt där!" var min tanke. Men nehej, det var 6 fina små reklamerbjudanden. Finfint. Varför skickar alla reklam just idag? Det är väl inte precis som att alla just har fått lön? Men jag får inte ens någon lön, så varför skicka till mig alls? Låt mig vara.

Jag har jobb i helgen. Fick jag reda på så sent som för någon timma sedan. Ska löda fler fina kretskort till tandläkarlådorna. (riktigt fiffig grej pappa har designat, som reglerar flödet i dedär sugmackapärerna som tandläkarna använder.. xD). Totalt 20 stycken till ska tillverkas, vilket genererar arbete under ca. 30 timmar. Med 50 kr/ timma får jag 1500 kronor. Äsch. Varför känns det inte så lönt längre?
Jag borde få 60! Då blir det.. 300 kronor mer. Tjoho. Äsch, jag har inget bättre att göra i helgen ändå, men jag får väl se hur långt jag hinner. 10 timmar som mest tror jag bestämt, lite helg ska jag ha också!


titta bara så fint jag kan!

Usch, klockan är redan 8 och jag har bara precis hunnit komma hem. Ska försöka svänga ihop en labrapport, och tänkte egentligen använda matdagboken från idag till idrottsarbetet. Men jag borde nog välja en annan dag istället, för idag ser den ut som : 1 ägg, 1 macka, 1 glas juice till frukost, 2 hamburgare till lunch, slut. Inte så varierat, inte så genomtänkt, inte så bra. Nej, det får bli en annan dag. Fast jag är fortfarande inte hungrig även om jag inte ätit på så lång tid. Jag har inte varit hungrig sedan jag vräkte i mig i helgen. Fast mat är gott ändå.

Read more...

tisdag 17 mars 2009

Vår?

Oh juste jag glömde nämna. Erkänn de prickiga skorna som jag köpte (jaja, slänger upp bilden igen)

skulle passa jättebra till den klänningen i det förra inlägget? ^^
Men de är kvar hos mamma, attans nedrans sak!

Jag får inget vettigt gjort här borta, sitter bara och glor på "samantha who?" hela jäkla tiden. Monica sa tidigare idag att "den rätta för Råssing" går på teve idag. Intressant. Men detta är bättre. Tyvärr är jag snart ikapp vilket land det nu är som sänder det först, så jag deppar lite. Men inte mycket, för än har jag några avsnitt kvar.
Det är bara det att jag har några läxor kvar också..

Read more...

Dagens outfit :)


..tadaaa.. jag kände mig mycket snyggare i det än vad det ser ut på bilden. Och jag brukar vanligtvis inte dölja mitt ansikte, men det blev så fult.
Jag ser en tjock ful människa. Är det något fel på mig?

.. på tal om tjock. Idag fick vi god middag; stekt lax med potatis och god sås! .. så nu kommer jag vara tjock i ytterligare några dagar, för som efterrätt fick vi det som var kvar av den goda citronpajen som Monica bakade igår!
.. så just nu ser jag typ gravid ut. Jag vill bli smal. Kan inte magen bara platta ut sig och sluta blåsa upp som en ballong så fort jag äter?

Read more...

Bildprojekt i nian ^^

Hih jag hittade en bild på pappas dator igår som jag tagit på resultatet av mitt bildprojekt i nian. Det handlade om att designa kläder, de blev mycket snygga om jag får säga det själv:

Utöver det fick jag ganska bra resultat på det oförberedda läxförhöret i religionen. Och läraren ska ha lite (men då menar jag bara lite) creds för att han rättar alla på en dag. Något liknande tror jag aldrig att jag har varit med om tidigare.

Idag känns det som att det är vår, och jag har en söt klänning på mig.. tror faktiskt att jag tänker lägga upp en bild på den senare! :o
*orkar inte föra över bilderna nu* så så länge får ni hålla till godo med mitt lilla bildprojekt!

Trevlig dag idag faktiskt. Enda negativa är att mina fötter luktar yscha, och att jag är tjock idag.

Read more...

måndag 16 mars 2009

Yff

Självklart skulle Monica ha kompisar över på besök, så ingen citronpaj till mig inte. Dumma.

Och jag tycker jättejättesynd om min bror nu "/ stackarn blev dumpad bara sådär helt plötsligt! Tycker synd om honom!

Och nu reserverar pappa 2 biljetter åt oss till Stilla Alive Bands spelning på Trubaduren den 3e April! (bäst för dig att du inte ändrar dig nu Robert :3 ) Ska bli så roligt! :D



Me want paj .. :(

Read more...

Maff

Jag har nu upptäckt att mina revben inte ser likadana ut på båda sidor, och det är MYCKET störande. Jag stör ihjäl mig. På 17 år har jag aldrig märkt av det innan, men jag lovar, det syns JÄTTEMYCKET och är SKITFULT!
(jaja, det var ironi mot mig själv)
Nej men det är faktiskt jobbigt. I ett dygn har jag så fort jag fått chansen analyserat mina revben på alla sätt jag kan. Dragit in magen och kollat i spegeln hur skuggorna faller, hur de sticker ut när jag står på olika sätt ur olika vinklar, försökt peta på dem för att känna om det är revbenen som är asymetriska eller om det bara är olika mycket under så att det ser ut som att de sticker ut olika mycket. Ja, detta kan bli ett stort problem.
Jag har dock kommit fram till att det är just revbenen som är olika. På vänster sida sticker mitt näst nedersta (det övre av dedär två som bara sitter fast i ryggraden) revben ut lite mer än vad motsvarande gör på höger sida, och det understa revbenet på vänster sida är mycket kortare än det på höger sida. Detta gör att en profil där man ser konturen av min högra sida av midjan blir mycket snyggare än där man ser vänstersidan, då revbenen liksom först sticker ut och sedan abrupt försvinner, medan högersidan har en rund och fin linje.

Detta har jag alltså inte upptäckt förrns sent igår kväll, och det har varit så hela mitt liv antar jag. För jag har inte ont, så jag kan ju inte ha skadat dem precis..
Antar att jag nu måste lära mig leva med mina ytterst klumpiga former på vänstersidan av midjan och inbilla mig att ingen annan tänker på dem..
"om man går fort och skrattar mycket så märks det inte att man är ful" - ordspråk jag läste i dassboken för länge sedan, väldigt vist och insiktsfullt!

Men jag har en ful jävla knöl (även kallat revben) som sticker ut på min vänstra sida och nu nästan avlider jag!
Men jag får lära mig leva med det - precis som jag lever med att mina ögonlock är olika stora, likaså mina bröst, att mina ben är olika långa (sisådär 2cm skillnad) och att min midjas konturer sedda rakt framifrån därför blir kurvor på ena sidan, rakt på andra sidan, att mina öron sitter olika högt upp, att mina näsborrar är olika stora, att mina framtänder inte är helt centrerade, att naveln sitter mer till höger, att vänstersidan av magen sväller mer än högersidan när jag äter, och att min vänstra handled är smalare än den högra. Detta blir bara en sak i samlingen.

Monica har bakat något som luktar som citronpaj, gottgott!
Påminner mig om en bild jag lade in på datorn igår:

Kladdkaka med grädde någon? ;D

Read more...

söndag 15 mars 2009

*lycka*

Jag satt vid teven i helgen och väntade på att något program skulle fortsätta (Antagligen let's dance) och såg då reklamen för robinsson 2009, och blev förälskad i låten de använde på en gång!
Nu har jag hittat vad den heter, och det är Dead by April - Losing you .. lyssna och njut!

För övrigt måste jag bara berätta hur otroligt nyttig jag varit i helgen, så här kommer en liten matdagbok med det viktigaste:
Fredag:
2-3 portioner med Afrikana (kött i god currysås med massa goda tillbehör som mango chutney och jordnötter och mandariner) som jag blev helt ploppmätt av.
MASSOR med godis framför let's dance (var spyfärdig sedan)
Lördag:
ytterligare 2 portioner afrikana
massor av godis
Ca ½ påse chips
3 stora glas cola
Söndag:
ytterligare ½ påse chips
½ chokladkaka

.. gott var det allt, men när jag följer upp med effekterna av detta massiva matmissbruk/beroende så tror jag att "skrattar bäst som skrattar sist" kommer stämma mycket väl överrens med vad alla som läser kommer tänka..
jag förväntar mig att gå upp ca 2 kg och att min mage kommer vara svullen i ca 3 dagar (den är känslig för ändring i matvanorna, omkretsen ökar ofta med typ 3-4cm i skillnad bara före och efter en vanlig måltid). Men det kan bli värre.. vi får väl helt enkelt bara vänta och se :)

och slutligen en bild på mina nyinförskaffade fina läderarmband, på min otroligt snygga (och fånigt klena) poser-handled:


Jag följer upp med bilder från våran spelning någon senare dag förresten, mamma har dem i sin kamera!

Read more...

Söndag.

Är det idag. Jag har lite ont i huvudet jag. Mina tofflor luktar inte gott. Men jag har duschat i alla fall. Samt sett 3 avsnitt av "Samantha Who?", ganska rolig serie faktiskt.

Jag ska snart sätta igång och göra lite läxor, för såhär sent om sider har jag insett att jag pluggar som bäst precis innan jag ska sova. Eller så beror det bara på att jag inte Vill plugga förrns jag verkligen Måste.

Jag tänkte lägga in några bilder också. Men då måste jag ta dem först, och min kamera har slut på batteri.. så antingen får det bli senare, eller imorgon. Eller något.

Nej nu, kemi här kommer jag!
.. sa jag att vi har börjat med kemiska beräkningar nu i kemi?? :D:D Jag älskar't! Kemiska beräkningar är min thing tror jag bestämt ^^
Mycket bättre än organisk kemi, även om jag lyckades bra på provet om det med ^^
Över huvud taget är nog kemi min grej :)

Read more...

tralllalaa :)

Jag sjöng bra idag. Igår är det väl nu dådå, men på kungsmässan i alla fall. Jag blev inte så jättenervös, och vi fick liksom minst 3 spontana beröm från helt okända människor som kollat. Det kallar jag lyckat!

Den här helgen är ganska trevlig faktiskt; Robert är här, jag fick styla hans frisyr, och han har nästan gått med på att det är snyggt med svart hår och ögonbrynspiercing, rätt låt vann melodifestivalen (la voix FTW! ägd måns zelmerlöv blev haha! hans min där när han fick så låga poäng från folket, hela han utstrålade "jaha, där gick allt åt skogen ja! tjoho vad roligt att förlora!"), och jag har köpt 2 par skor för bara 450 kr och dessutom ett läppstift för 15 kr! Värsta fyndet, och säg inget innan ni vet, jag är skitsnygg i läppstift!


Det var dels dessa, som jag lyckades få genom ett litet mirakel.. När jag kom till skopunkten i kungsbacka så fanns det bara ett enda par kvar, i storlek 36 tyvärr. Men jag frågade i kassan och de bara råkade ha ett enda par 38or kvar i kållered, så nu är de undanlagda där åt mig! När jag kollade nu på deras hemsida så var de tagna ur sortimentet så jag måste ha haft en jäkla tur. De vita skorna som jag lagt upp en bild på tidigare provade jag också, men de kändes lite väl tantiga, så istället hittade jag ett par liknande de på bilden, fast de är vita, med svarta "kanter" och svart rosett. De fanns i storlek 38 och passade mig fint, så nu hoppas jag att 38orna från kållered passar mig också!
Jag fick dem fortfarande till de billigare priset, för jag köpte med mig båda två fast de ena var i helfel storlek ju, men då fick jag dem billigare, och så bara byter mamma de försmå åt mig när hon åker från jobbet på måndag. Glad Hanna. Hanna är en skogalning :)

Read more...

torsdag 12 mars 2009

Hemma igen

Utvecklingssamtalet gick väl bra. Några sepelärare som sätter onödigt låga betyg på mig, men det struntar vi i, jag får mvg i slutändan ändå!
Mamma störde mig genom att säga till min mentor att hon tycker att jag sover för lite om nätterna. Plötsligt minns jag ännumer varför jag inte vill ha med henne på mina utvecklingssamtal. Inte ens då kan jag få slippa massa klagomål, för just den saken har hon sagt på Varje Jävla utvecklingssamtal hon varit med på. Vad fan har min mentor att göra med hur mycket jag sover om nätterna? Vad ska han göra åt det? Vafan. *störa mig*.

Robert kommer hit imorgon, och på lördag är det spelning som sagt. Imorgon är det en vanlig skoldag, vilket är jobbigt då vi fått lyx och haft ledigt 2 dagar denna veckan.

Read more...

God morgon :)

Och så fick jag ett sms om att jag inte har någon pianolektion idag, mycket passande!
Då slipper jag fara in tidigare till kungsbacka för att spela lite piano i någon timma och sedan slösa massa tid med att sitta och vänta på mamma.
Vill fortfarande inte gå på något jävla utvecklinssamtal med henne. *bli arg* .. bäst att inte tänka på det tills jag måste. Hepp, det var för sent. Nu kommer jag vara arg hela dagen bara för det.

Försöker städa badrummet, som mamma vill att jag ska göra, men jag hittar ingen riktig motivation. Konstigt va?

Read more...

onsdag 11 mars 2009

jag fattar..

Jag fattar att folk som inte är jag inte kan fatta hur jobbigt det är att faktiskt vara jag. För jag låter som en liten jävla whinare som egentligen inte har något att klaga på. Men jag kan lova att det är fruktansvärt frustrerande.

I övrigt har jag sketaont i tandköttet på ena sidan av min överkäke. Känns ungefär som när en ny tand ska fram, och är alldeles ömt och lite svullet. Men jag tror snarare det är en inflammation. Mer borst på det!

Read more...

När?

Säg mig en kväll då jag får slippa gråta utav ren jävla frustration över att försöka hävda mig i ett hus där ingen lyssnar?

Alla bråk är om så jävla fjantiga saker, men likförbannat ska jag alltid behöva hävda mig om exempelvis huruvida jag får ha mina kläder liggande på min stol under veckan och lägga ner dem när de ska tvättas, eller om ifall mitt smink står på rätt jävla plats i badrummet eller någon annan jävla fånig grej. Vad fan är det att bråka om?
Tydligen tillräckligt för att min idiotiska bror ska gömma undan mitt smink och mina linsgrejjer, och mina glasögon..för mig så att jag får leta mitt i natten när han ligger och sover. Ändå säger jag inte ett ljud om det, ger honom bara samma behandling tillbaka. D.v.s. gömmer 2-3 av hans saker så att han får känna på samma sak. Då blir det ramaskri och han höll på att misshandla mig sönder och samman. För att jag försökte hävda mig lite. Gjorde jag något orättvist?
Och självklart håller mamma med honom, alltid alltid alltid. Jag får ta en massa skit för att han är omogen och springer till mamma så fort han kan, medan jag försöker vara mer "vuxen" och sköta saker utan att springa som en liten ungjävel till mamma så fort det är något.

men kanske är det för att jag har gett upp ändå. För hon står ändå aldrig på min sida. Så fort hon får chansen hackar hon på mig, och hon verkligen Letar efter fel. Men henrik han är perfekt. Alltid. Fast att han gör så jävla många fler dåliga saker än mig.

trots allt så ställer jag upp på honom gång efter gång, och får bara skit tillbaka.

Nu gapar hon på mig, att jag ska säga till henrik att säkna vattnet när han duschar. För att hon vill det. Vad fan ska jag hjälpa henne för?

"VÄÄÄÄLDIGT VÄNLIGT ATT DU GÖR SOM JAG BER DIG!" öppnar hon dörren och skriker på mig.

Vad. Gör. Jag. För. Fel ?

flera kvällar i rad har jag fått gråta nu.. och det är inte på grund av något annat än att jag inte Fattar vad jag gör för fel, och att jag är så Fruktansvärt Frustrerad över att ingen någonsin hör vad jag har att säga eller ser min sida av saker och ting....


och just det.. med den jävla kärringen ska jag gå på utvecklingssamtal imorgon. då kommer hon sitta där och le och skratta och tala om hur perfekt hon alltid har tyckt att jag är.
Jag vill inte. Vill inte. Snälla?

Read more...

Staaaaaaaan

Har jag varit i alltså. Jag har liksom inget val på onsdagar, för både jag och Josefin måste vänta tills vi har soulbandet ju. Och vi slutar vid 2 och det är vid halv 6. Grattis på oss :)
Jag köpte denhära tröjan från gina tricot som jag snackat om:

..fast jag var lite tveksam först för den var lite säckig även i xs, men om man knöt åt hårt så blev det riktigt snyggt!

På tal om snyggt.. d'oh. Gamla musiklärarmartin från grundskolan jag gick på (det är lite gay-varning på honom, fast han är gift och har barn så det är bara allmänt.. xD) hälsade på mig imorse, vilket han alltid gör så fort han ser mig .. (typiskt musiklärare att minnas en bara för att man råkar kunna spela piano -.- ), och idag fick jag till och med ett "Gomorron Hanna! Snygga färger!" kommentaren var då om mina kläder. Tänkte fotat hela utstyrseln, men det blev inte av, och nu har jag pyjamas på mig, så jag tar och förklarar: Svarta strumpbyxor, högklackade stövlar, svart-vitrutig kort tuff kjol, en ganska "figursydd" men ändå varm jacka, knallröd skolväska, röda vantar, och min röda stickade mössa. Jag tyckte själv det såg ganska bra ut.. men sen.. äsch. Det var snyggt ändå, men läskiga lärare är.. läskiga.

Nu har jag fått lite dille på "läderarmband" och för att ingen ska fatta fel så ska jag nog lägga in en bild:

.. tänk som sådant fast svart, sjut snyggt! och andra kombinationer där det bara är flera smala band, eller andra sorters flätningar, och så många på samma handled. Snyggt ju ffs! Sådant måste införskaffas! (nej jag vet inte varför det flugit i mig just nu.. )

Read more...

tisdag 10 mars 2009

God natt :)


Bilden illustrerar en allmän känsla som infinner sig hos mig just nu :)

Jag ska duscha, och sedan sova. Katten fick ryck nyss och började klösa i mitt lakan. Inte okej.
.. jaha, nu var det dags att riva ned en påse istället.. Någon *inte alls menande blick åt kattens håll* har lite överskottsenergi tror jag bestämt!

jaha, hon har rivit ned mina dekorationer från fönstret också..

.. och nu kommer hon ut från andra sidan av sängen än där jag såg henne senast..
knäppekisse!

Read more...

Nej.

Rubriker är för töntar :)

För övrigt känner jag nu att jag börjar försvinna allt längre ifrån att vara stensäker på att evolutionsteorin är den rätta förklaringen till hur världen bildades. Det är nog dendär dumma filmens fel. Fast så dum är den inte.
Nu är det inte så att jag är övertygad om att jorden skapades på 7 dagar och det där tjafset heller. Jag är nog.. agnostiker vad gäller frågan om hur världen skapades. Jag har helt enkelt insett att evolutionsteorin är just en teori, precis som skapelseberättelsen är en berättelse. Mer fakta än så finns det inte för att stödja någon av dem. De är lika troliga. Så nu kan alla som förespråkar den ena sluta hacka på den andra, för de är båda bara teorier, funderingar, och sagor. Ingen är mer bevisad än den andra.



.. hur många har ens funderat fritt över hur allting egentligen började, utan att svälja vad skolan säger med hull och hår?
Detta är fånigt; ändå har så många något emot religiösa friskolor, för att de lär ut saker utan fakta till! Men vad är det för skillnad mellan det och att lära ut evolutionsteorin?

Där ser man vad som kan hända, och att det inte ens är säkert att en naturare med alla mvg hittils (och som därför logiskt sett borde vara relativt vettig och förnuftig) tror på vad skolan försöker tuta i oss som det enda rätta :)
Säger de någonsin på naturkunskapen att "det är Möjligt att universum skapades genom big bang, men den kan ha skapats på 7 dagar av gud också.." eller på biologin "ja, vissa tror att livet utvecklades genom evolutionsteorin, men det är lika troligt att det fanns en makt som skapade livet från början, och att det därefter har utvecklats inom sina arter". . nej. Tänkte väl det. Vad är det som gör den ena teorin bättre än den andra?

Det finns ju till och med mer bevis för att jesus vandrade på jorden än att människan skulle ha utvecklats från en apa. Bara för att vi liknar varandra genetiskt behöver vi inte ha kommit från dem. Bara för att jag liknar en random kvinna på stan behöver hon inte vara min mamma..

Read more...

GRÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄAER

.. njaa.. men det kändes så!

Jag ska ha utvecklingssamtal med mamma och Staffan på torsdag. Tjoho! Inte.
Stör mig redan på att mamma kommer sitta där och smajla och skratta och låtsas att hon alltid har tyckt att jag är så underbart duktig och fantastisk på alla möjliga sätt och vis! .. för att sedan gå hem och dampa loss på mig som vanligt.

Jag har inga direkta läxor. Det är trevligt. Men . Jag vet inte vad jag ska göra.. borde mejla lab.gruppen förstås! om sommarjobb.. bäst jag ber min bror om mejladressen på en gång så jag kan få det överstökat!

Read more...

måndag 9 mars 2009

Fy fan för denna dagen

Jag har så många fula ord inom mig om allt och alla att det är bäst jag håller käften. För om de någonsin skulle färdas hela vägen från min hjärna ut genom munnen skulle allt bli väldigt illa.

Jag är bitter idag tror jag bestämt.

Men det är inte så konstigt. Min pojkvän beter sig ganska mycket som en skitstövel mot mig och fattar det inte ens själv, och alla mina vänner har så mycket viktigare saker för sig. Jag är pausunderhållning för dem.
Men det kan jag såklart inte säga, då skulle jag ju inte ha någon av dem kvar. Jag får helt enkelt låta mig bli utnyttjad. Är jag självisk om jag tänker att jag förtjänar bättre? antagligen.

"Här står jag och gör mig fin för ingen alls" tänkte jag när jag sminkade mig inför spelningen. Fin blev jag. Och ingen brydde sig.

Ibland längtar jag tillbaka till när jag var så gott som mobbad. (genom utfrysning, det var aldrig rakt på). Då hade jag ingenting att förlora. Då slapp jag bli ledsen för att jag ens förväntade mig att någon någon gång skulle tycka att jag var lite viktigare än andra saker. För det händer aldrig ändå...


..fin blev jag.. men vad tjänar det till när ingen bryr sig ändå ?

När jag gick hem till mamma var det några ungar som kände att de behövde bidra och ropa "töööönt!!" efter mig..

Och jag hade chansen att ha skitbra röst idag när vi skulle sjunga, men jag förstörde den på min döva bror. Så som vanligt lät jag som en jävla skithög jämfört med Josefin. Men då kan ju hon vara glad i alla fall. Fantastiskt jävla underbart att någon är det i alla fall. Grattis så jävla mycket.

Read more...

oj..

Klockan är inte ens 12, och jag har redan hunnit äta frukost, duscha, packa ner lite saker, och städa badrummet! Zomg!

Är idag dagen då jag äntligen kommer spela sims?

Hm, måste kolla busstider. Ska ta bussen till mamma och göra mig i ordning, sedan kommer pappa med packningen och så kör han mig in till fyren och spelningen.. blir nog bra alltsammans :)

Read more...

söndag 8 mars 2009

Huff!

Bara för att jag först tänkte lägga in en bild på mig själv för att förgylla tillvaron för er läsare.. men sedan kom jag på att det kan Robert få göra denna gången :3

Jag har just pratat telefon med honom i 3 timmar, och kom återigen fram till att jag är en otroligt bra människokännare. Vad folk än säger och gör så verkar jag alltid veta när de ljuger, eller egentligen menar något annat, eller vad det nu kan tänkas handla om. Eller när någon har något problem i en relation och inte fattar någonting.. det var alltså en forumstråd skriven av en kille på hamsterpaj som undrade varför hans flickvän aldrig ville kyssa honom och sa att han inte älskade henne. Medan de flesta kom med "haha du kanske har dålig andedräkt" som bästa svar, så verkade jag fatta lite mer och det slutade med att mina råd löste hans problem :o
*detta skrev jag inte för att visa hur duktig jag är, utan för att jag är glad att jag kunde hjälpa någon*.

Kanske har jag egentligen ignorerat mitt riktiga kall i livet? Jag kanske borde sadla om till psykolog? Hmm?

Alla måste i alla fall hålla med om att Robert är ursöt på bilden? <3

Read more...


.. på en vanlig seriös hemsida. Ser man sådan reklam. Hur kan de tillåta lurendrejare att härja fritt på deras sajt?

Eller är det bara min dator som fått nåt litet virus som tillåter scam-reklam? För förr såg jag inte så mycket sådan, nu ser jag massor.

antingen det eller så har hemsidorna låg moral var gäller att tänka på det bästa för sina besökare.

Men å andra sidan, vem går på något så fånigt.. ?

Jag stör mig i vart fall :)

Read more...

noooo!

Nu har jag svängt ihop nåt fint om Fredrik Reinfeldt på spanska. Direkt från wikipedia ned i mitt skrivhäfte. Fast med lite urval och översättning på vägen. Tada!

Henrik snodde mitt sims -livets historier så nu deppar jag lite. Får snart gå och ta tillbaka det..

När jag öppnade skolväskan förut för att plocka upp spanskaboken så fick jag en såndär spontan minnesförlust. "vad fan gör engelskaboken i min väska?" . Jag ville inte veta. Dock förtäljde kalendern att jag har engelskaläxa också, till på onsdag. Kul kul. Cykelhjul.

Så vad ska jag göra nu då?
Mina fingrar kliar av kreativitet sedan jag sydde den mobbade lilla iPod-sockan igår. Den var tydligen för ful för att läggas upp på bilddagboken dock, fast att jag kämpade med den hela kvällen. (ja min bror lägger upp allt intressant och ointressant på bilddagboken, så allt som inte hamnar där kan man anta är pinsamt/töntigt/löjligt i hans ögon.. )

Read more...

Nu jävlar!

Nu har jag varit duktig. Jag har sökt ett sommarjobb. Nu sitter jag bara och dampar för jag korrekturläste inte mitt personnummer, tänk om jag skrev fel?!
Äsch, det gjorde jag säkert inte.

Nästa steg är att mejla en snubbe på lab.gruppen med. Där har jag praoat. Å andra sidan har min bror redan skickat dit, och vi båda skriver att vi är syskon till en som arbetar där liksom.. hm, bra.. men jag har praoat där, där har vi min fördel!
Jag ville ju mejlat dit redan förra året och frågat om sommarjobb, men det blev aldrig av, men whatta heck, det kan inte bli värre än ett nej i alla fall!

Så det så. Funderar på Gothia Cup också..
*tänka*.

Nej nu måste jag skriva min spanskaläxa, känns det som, men jag orkar ju fan inte, och sedan vill jag spela sims!!
lol på mig :)

Read more...

Gott :D

Där sprack min nyttiga diet som vanligt. Jag har klämt i mig ca 1/5 kladdkaka med vaniljvisp (vi hade varken grädde eller glass.. ) alldeles själv..
Men jag sydde faktiskt äntligen iPod-fodralet utav en strumpa åt min bror. Det blev ganska trevligt faktiskt. Amatörmässigt, men det passar bara stilen eftersom det är en jäkla omsydd strumpa. Det står "tuesday" i grönt på båda sidor av den..
Jag är nöjd i vart fall, woho, nästan känd designer vid detta laget!

Pappa och Monica är förresten i väg på Larz Kristerz -konsert och dansar, och jag är mäkta avundsjuk. Hejja larz kristerz, fortfarande glad för att de vann över Scotts, och att scotts åkte ut i första delen av andra chansen!
Men så när de åkte, så kom min äldre bror på besök istället och var med och kollade på melodifestivalen, det var trevligt ^_^
Sen kollade vi på Min stora kärlek också, som är en riktigt bra film!

I övrigt är jag skitsur för att Star Pilots inte gick vidare. Jäklans Ugglaspajas, hennes låt är inte ens bra.. -.- hon är inte ens bra. Jobbiga. Fast hennes beteende påminner lite om mig och Josefin i skolan, speciellt då när hon dansade på slutet. Jag gissar på att jag skulle vara lika tramsig om jag hamnade där någon dag. Fast till och med jag skulle sjunga bättre.

Robert är ute och lallar runt i skogen, men jag har i alla fall lyckats övertala honom om att komma hit nästa helg! ^^

Read more...

lördag 7 mars 2009

Religionsarbetet så gott som avklarat..

"För omkring 1500 år sedan, i vad som numera är norra delen av Sydamerika, levde Orukeliterna. Deras land hette inte föga oanat Orukien, och var ett starkt rike i förhållande till sina grannar. Det var också i detta land som religionen Dejab en gång föddes. "

Så börjar mitt religionsarbete, som pappa just nu sitter och korrektursläser. Intressant, det involverar t.ex. polygami, och lite andra saker, så det blir kul att se vad han tycker och tänker..
Jag är ganska nöjd i alla fall, men jag vet fortfarande inte om det är så han (läraren) har tänkt sig uppgiften.

Våran uppgift är som följer:
"Eran uppgift blir att individuellt konstruera en ny religion. Religionen i fråga skall växa fram ur ett samhälle och en tidsålder som ni börjar med att kort berätta".

Jag har börjat med att beskriva samhället (ca 1/3 A4 sida), sedan beskriver jag hur religionen växer fram i samband med att en man får kontakt med 3 gudar (1/3 A4 till). Så skriver jag lite om hur det blir då, sedan hoppar jag fram 10 år i tiden, ett skutt över en stor förändring (de störtar diktatorn i landet), och förklarar hur det blir då (ca. 1/2 A4 sida) , och avslutar med att berätta om hur religionen ser ut idag (kvarvarande del av totalt 2 A4sidor som var maxgränsen).

Vet inte om det är så han vill ha det, eller om jag bara skulle valt tiden som den var och berättat mer om hur det var precis då. Jag gillar mitt sätt i alla fall. Lite som att jag skulle berätta om Kristendomen som i hur judarna levde några år innan år 0, hur det blev när Jesus föddes och levde, och avsluta med att berätta hur de kristna lever idag.
Då låter jag väl ändå en religion växa fram ur ett samhälle? Bara det att jag följer upp den lite..

Jag hoppas det är bra.. jag menar, jag har ju ändå skapat en religion..

Äsch, jag fick mvg på mitt läxförhör, så jag hoppas att han gillar att jag är lite nyskapande här med!

Read more...

hääääääääärligt!

Gick och lade mig vid 2-halv 3, vaknade vid 2, härliga tider! Sovit 12 timmar alltså.

Nu sitter jag här och övar inför spelningen på måndag. Det är vanlig måndagsklubb, d.v.s. kulturskolans olika band och grejjer spelar lite på trubaduren på kvällen. Vi ska spela Change the World (Eric Clapton), och Simply the Best (Tina Turner) ..
Jag har en jobbig stämma på Change the World, och två soloverser på Simply the Best, så nu vill det till att öva ordentligt :)

Sedan ska vi ju också spela på kungsmässan på lördag nästa vecka, vid kvart i ett, på den scenen vid intersport/stadium-sidan :)
Samma låtar gissar jag på ^^

Så det blir nog bra. I övrigt ska jag idag skriva en spanskauppsats om skillnaden mellan kvinnor och män, och en religionsuppsats där jag hittar på min egen religion efter att jag hittat på en egen värld.. Så jag har att göra! :)

Read more...

fredag 6 mars 2009

Duktigt hanna

Jag upptäckte idag att jag är en duktig sparare. Jag blev helt förvånad när jag hade 2300 kr på kontot, och ytterligare ca 2oo kr i plånboken. Jag flög genast ut till pappa och bad honom sätta undan hela 300 kr på mitt sparkonto! Okej, den biten kanske inte var så duktig, men jag tänker lägga undan 200 kr i månaden i alla fall.. det är lite duktigare..

Jag är i vilket fall glad, för jag har ca. 2000 kr kvar och det är ganska mycket ändå. Eller lagom mycket. Lagom för att kunna köpa lite saker men inte för många^^

Jag fick en vision idag. Om ett klädesplagg jag vill sy. Som verkar väldigt enkelt, och vi gillar ju alla enkelhet så varför inte. Jag satte mig vid gimp och försökte omvandla min vision till bild. Tyvärr var min vision mycket vackrare, men ni kan ju i alla fall förstå vad jag menar när ni ser bilden:


nejtack, inte ett ord om att mina figurer saknar händer och fötter, de gillar det! De gillar också att ha överdimensionerade smalben, stå med benen onormalt mycket isär och se allmänt mongo ut..
och absolut inte ett ljud om skillnaden mellan mina bakgrundsmålarskillz och mina övriga skillz på att måla..! :o

jag tyckte i alla fall det kunde vara sött.. även om det nästan bara är en rak vit hösäck.. speciellt med detaljen på ryggen ^^

Read more...

torsdag 5 mars 2009

Ge mig pengar.

Nu. Tack.
Plötsligt är 1000 kr ganska lite ändå. Eller inte lite. Men det är min månadspeng. Och när allting blir 30-50-70 kr dyrare utan att man får mer månadspeng så blir inte allt så roligt längre..
För äntligen har jag hittat lite snygga saker som jag vill köpa. Men det är ju så jävla dyrt. (dyrt och dyrt, jag har mina egna definitioner). För att något ens ska vara snyggt måste det tydligen kosta minst 200 kr. Och jag har lust att få lite mer än 5 klädesplagg för hela min månadsbudget..

Nåja. För att sluta deppa.
Här är några saker jag siktat in mig på (utöver den lilla korsett-toppen jag köpte på HM idag för reapriset på 49.50! nästan så billigt att det inte gör något att jag ser lika plattbystad ut som när jag spelade Elvis.. >_< )


Jättesöt och precis vad jag letat efter i säkert ett år.. bara det att den kostar 200 kr.. är jag för snål om jag tvekar?


Och två underbart söta par skor! Jag är helt överförälskad i skor.. jag skulle kunna ha hur många par som helst.. så länge de har klack, är svarta/vita/bådeoch och har någon gullig dekoration!
Skooooooor (L) bland det bästa som finns!

och juste ja.. "tröjan" är från Gina tricot, skorna är från skopunkten.. de kostar 300kr var, fast man får båda för 450 kr.. värt?

Read more...

onsdag 4 mars 2009

It's a free world..

.. hette filmen vi såg på bio idag med klassen. Urkass. Skitdålig. Tråkig. Meningslös. Ointressant. Sövande. Triiiiiist.
Är några få ord som kan beskriva den.
Den handlar tydligen om arbetsmarknaden för immigranter i Storbritannien. Kul kul. De hade det inte så bra verkade det som. Men huvudpersonen är i alla fall hemsk och otroligt självisk. Det var det enda som engagerade mig, hur dum hon var. Men den var trist.

Sedan var det någon på hamsterpaj som ville ha boktips och då kom jag att tänka på de 5 böckerna i serien som jag läste för några år sedan. Som jag alltid kommer att tänka på när folk vill ha boktips. Det är nog lätt den bästa serien jag läst. Eller ja, den får tävla med Harry Potter, den minns jag också typ precis hela handlingen ur. Men till den serien jag snackade om.

Den handlar om 4 syskon, huvudpersonen är Cathy, den näst äldsta av dem. Dessa syskonen blir, efter att deras pappa dör, dumpade av sin mamma hemma hos deras mormor, där de får leva instängda i ett litet skrymsle på vinden. De får knappt mat, och får aldrig se solljuset. Deras mormor hatar dem över allt annat, och de kan inte för sitt liv förstå varför.
Självklart handlar inte hela bokserien om hur de sitter instängda på en vind, men jag vill inte avslöja för mycket.. Men handlingen är verkligen annorlunda, och definitivt inte något man läst innan. Och böckerna var tillräckligt bra för att etsa sig fast i mitt minne under flera år, fast att jag knappt minns vad böckerna jag läst för en vecka sedan heter, eller vad de handlade om för den delen.
Böckerna i serien är följande:
Skuggor i skogen
Vindsträdgården
Blomblad för vinden
Törnbädden
Lustgården

Författaren heter Virginia Andrews. Hon har skrivit många andra bra böcker med (som jag läst större delen utav.. ) men dessa är ändå hennes bästa i min mening.
Om ni funderar på att läsa dem, så är ett tips dock att börja med andra boken, och ta första boken sist. Den förstör lite annars, tycker i alla fall jag. (själv läste jag 3e boken först efter att ha fått den tipsad från en lärare, sedan läste jag 2an näst sist och 1an sist.. så jag dillar inte bara om att det är bäst att läsa 1an sist .. men 2an först är nog ändå bäst ^^ )

Så det var mitt lilla tips för dagen, ett boktips. Sjukt bra böcker är de!

För övrigt borde jag plugga kemi. Visst måste man bara älska att läsa om alla möjliga och omöjliga sätt för några kolatomer att koppla ihop sig med varandra?!
.. jag fattar fortfarande inte att en och samma atom kan orsaka så många svåra saker att lära sig..

Read more...

Alla är bra på något

.. men det gäller tydligen inte min dator. Ska det ta en hel jävla kvart bara att starta upp den och föra över 4 bilder från kameran?
Jävla skitdator. *ryck*

Själv är jag faktiskt bra på något: Att slösa bort min tid!
Kom hem vid 3 idag, och visste redan då om att jag är hemma sent imorgon. Så vad gör jag? Pluggar kemi kanske, när jag är så orolig och allt och inte fattar 50% av det vi ska kunna?
Neejdå, jag går upp och tar ett äpple och sätter mig vid teven, och där fastnar jag i 3 timmar, tills det är middag. Sedan tycker jag det är käckt med en liten middagslur.. som bara råkar bli till klockan halv 10. Sedan är det dags för kemi. TJOHO VAD INTELLIGENT JAG ÄR!

Nu har jag räknat kemi och duschat. Jag kan inte säga att jag är annat än orolig fortfarande. Men nu vet jag i alla fall ungefär vad jag har svårt för. Och upptäckte att jag kunde liite mer än vad jag trodde av det vi ska ha prov på. Samt att jag gör många slarvfel när det är sent på kvällen.

Nej nu bjuder jag på denhär oredigerade bilden på mig från imorse, bara för att jag äntligen lyckades få över bildjävlarna:

OBS: bilden speglar inte min sinnesstämning för tillfället..

Read more...

måndag 2 mars 2009

Organisk kemi

Jag hatar det. Så, så så såsåsåsåsåsåsååsåsååååå otroligt mycket. Nej jag överdrev inte. Kemi A var jätteroligt, jag funderade på att läsa vidare och inrikta mig helt på kemi. Vad ska jag göra nu då? Hittils hatar jag kemi B . Inte bara för ämnet, det beror lika mycket på läraren. Men nu har jag inte hittat mitt kall varesig inom kemin eller fysiken alltså. Nu blir det ingenting alls av mig i stället. Verkar jag modfälld? Det är jag också.

Det är bara det att på torsdag ska jag sitta och skriva kemiprov om organisk kemi. Och jag kan ingenting ännu. Det står still i huvudet. Det är meningen att jag ska kunna massa olika sorters kolkedjor och hur de ser ut och hur de blir till varandra och olika jävla grejjer.

Några få nyckelord:
Alkaner
Alkener
Alkyner
Aldehyder
Alkoholer
Ketoner
Estrar
Etrar
Arener
Fenoler
Tioler
Karboxylsyror
Cykloalkaner

..de med fetstil vet jag säkert vad de är. Å herre gud. Provet är på torsdag. Imorgon kommer jag hem sent, på onsdag är jag inte hemma förrän vid 7. Å herre gud.
*börja svettas*. Sedan ska man ju kunna saker som elektrofil- resp. nukleofil attack.
För mig är detta rena rama gissningsleken just nu och jag mår Inte bra av det. Jag har alrig kunnat såhär lite såhär kort tid innan ett förestående prov. Fy fan.

Read more...

Skitbra film ju!

100 reasons why evolutions is so stupid.

Roligaste jag sett på länge, och då har jag inte ens kollat klart än. Men inte bara rolig, den är intressant också! Speciellt för mig som alltid blir nertryckt när jag säger "jag är kristen" .. med ett "hahah, vaddå, så du tror inte på evolutionen och big bang?!?! hahaha".

Intressant film, se en del av den vettja :)

Read more...

Jag och bussarna

Jepp. Vi är the new gang. Jag + dem = sant.

Fan. När jag gick upp för den helvetiska trappan man måste ta från mamma för att komma till busshållplatsen hör jag en onormalt brötig bil, vänder mig dit och ser bussjäveln fara förbi brevid mig. Då blev det eld i byxera på mig för bussen är snabbare än jag i uppförsbacke, så som morgongymnastik sprang jag upp för en hal och dryg trappa iförd klackskor! God morgon :)

Blev inte mycket bättre efter skolan då jag såg kungsbackabussen susa in precis när jag gick ut genom skoldörrarna. Spring och halka igen. Jag har knappt gjort något annat än att jaga bussar idag.

Men det värsta var ändå på eftermiddagen när jag väl satt på bussen hem. Strax efter min hållplats inser jag att "ojdå.. jag glömde visst gå av bussen". Så jag fick gå av på hållplatsen efter och ta en Härlig *host* promenad hem i det underbara snöslasket! (fortfarande iförd icke-vattentäta klackskor såklart). Och när jag bara är 20 meter ifrån hemma så stöter jag på en liten uppförsbacke på en gräsmatta. Käck som jag är så tänker jag inte på att det är snöslask där utan tar sats och springer uppför som vanligt. Halkar pladask på mage ner i snön. .. Nej Gud vad jag Älskar denna dagen! :D

Read more...

söndag 1 mars 2009

Romantiska gester :)

Tjoho, jag och Robert var i affären igår och då bjöd han mig på en tandborste!
Tänka sig vad romantiskt va? :o
Precis såhär såg den ut:

..fast den var rosa istället för turkos!


Nej nu ska jag inte vara negativ, det är bara för han sett hur sletna alla mina tandborstar är ^_^

Read more...

Hejhejhallåååååååååå :D

Jag funderar på att sälja diverse saker på tradera/blocket. Men jag vet inte. Jag har himla många trevliga böcker, som skulle kunna få göra plats för nya. Men vem köper böcker på blocket/tradera? skulle aldrig jag tänkt på att göra om jag behövde böcker faktiskt xD

Hur som haver så sitter jag här nu, och Robert har åkt hem.. och jag har vräkt i mig 3/4 Pringles-rör med sourcream & onion chips alldeles själv. Gott men intesåbra. Insåg idag att sourcream betyder gräddfil. Undras varför de kallar det "sourcreambiff" i bamba då..? De kanske vill få det att verka tufft så alla ungdomar äter :o ? xD

Men nu har jag lite bilder från i går att visa er :)


Allra sötaste brorsonen i egen hög person :3



När vi var hemma deppade jag ihop för att alla bilder på mig blev fula när jag kände mig så snygg xD (lol på mig )


.. medan Robert såklart blev supersöt utan att ens anstränga sig :o


..till slut fick jag En duglig bild (ja, nu är den sönderredigerad.. ) och allt blev frid och fröjd igen :)


.. Under tiden jag la in alla bilderna tog mina chips slut :( *depp*

Read more...

  © Free Blogger Templates Blogger Theme by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP